Τον Δήμο Σητείας επισκέπτεται σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Θεμάτων της Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Χανιωτάκη Μυλωνάκη η οποία συναντήθηκε με το Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου Γιώργος Τσιφετάκης και ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μακρυνάκης.

Στην αγαστή και στενή συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Σητείας αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους τόσο η κ. Χανιωτάκη όσο και ο κ. Ζερβάκης.

Αναφορικά με τη θεματολογία της συνάντησης, αν και εθιμοτυπική όπως αναφέρθηκε από την κ Χανιωτάκη, συμπεριέλαβε σημαντικά ζητήματα για την περιοχή του Δήμου που άπτονται της περιφέρειας, όπως τεχνικά έργα. Μεταξύ άλλων όπως σημείωσε η κ Χανιωτάκη, για το Νομό Λασιθίου ‘’τρέχει’’ μία εργολαβία ύψους 6.900.043 ευρώ η οποία και θα υλοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και περιλαμβάνει αποκατάσταση ζημιών και συντήρηση του παλαιού εθνικού δικτύου.

Επίσης στο στάδιο υπογραφής της σύμβασης είναι εργολαβία προϋπολογισμού 1.5 εκ. ευρώ ενώ όπως πρόσθεσε στόχος είναι επίσης η χρηματοδότηση και υλοποίηση όσον αφορά επαρχιακά δίκτυα που χρίζουν συντήρησης με θέματα που χρονίζουν.

Συζητήθηκε και η πορεία τεχνικών δελτίων του Δήμου προς την Περιφέρεια «τα οποία θεωρώ ότι με την συνδρομή του Περιφερειάρχη θα υλοποιηθούν και θα προχωρήσουν όσο αφορά την χρηματοδότηση»

Από την πλευρά του κ Ζερβάκης τόνισε «συζητήσαμε θέματα που άπτονται του Δήμου και της Περιφέρειας, σε οικονομικά και τεχνικά ζητήματα.» Η Περιφέρεια όπως πρόσθεσε ο κ Ζερβάκης αποτελεί τον συνδετικό κρίκο σε πολλά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα, ιδιαίτερα αυτά των επαρχιακών δικτύων, των χρηματοδοτήσεων από το ΠΔΕ , τον καθαρισμό ρεμάτων και ποταμών κι άλλα.