ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Εργαλείο 70.000 χρόνων βρέθηκε στην Λάρισα, αλλά το υπ. Πολιτισμού της Ελλάδος λέει ότι είναι… 4.000 χρόνων!


Του Γιώργου Λεκάκη

Στην φωτογραφία βλέπετε ένα συγκλίνον ξέστρο (πιο γνωστό σήμερα ως ράσπα) από «σοκολατί» (καφέ) πυριτόλιθο της Μέσης Παλαιολιθικής Εποχής. Δηλ. κατά μέσον όρο 70.000 χρόνων!


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ, ΕΔΩ.

Και ενώ η Μέση Παλαιολιθική Εποχή είναι (διεθνώς) το διάστημα 100.000 έως 40.000 χρόνια πριν από σήμερα, εποχή κυριαρχίας του κυνηγού - τροφοσυλλέκτη (μέχρι νεωτέρας...) Νεάντερταλ (homo neandertalensis), το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, στην επίσημη ιστοσελίδα του, με τον βαρύγδουπο τίτλο «ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» (!!!), αναφέρει ότι το παραπάνω εύρημα είναι του… 3500 - 2000 π.Χ. – δηλ. μόνο του μειώνει την ηλικία του 95.000 – 35.000 χρόνια!!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ, ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ το:

 

Λοιπόν, το παραπάνω εργαλείο ή είναι της Μέσης Παλαιολιθικής Εποχής, όπως αρχικώς λέει η σελίδα, ή του... 2000 π.Χ. όπως λέει μετά πιο κάτω... Και τα δυο μαζί να ισχύουν δεν γίνεται...

Επίσης, δεν αναφέρει πότε, από ποιον, και πού ακριβώς βρέθηκε αυτό το αρχαίο εργαλείο των Θεσσαλών Ελλήνων… καθώς και ποίου είδους ανθρώπου κατασκεύασμα είναι… - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΕΔΩ.

Κατά τα άλλα, οι διαστάσεις του ξέστρου είναι 4 Χ 2,6 εκατ. ΠΗΓΗ: Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας / DAOS41.

Σημειώστε δε, ότι με την απόκρυψη τέτοιων ευρημάτων, της Μέσης Παλαιολιθικής Εποχής, από την Ελλάδα, δίνουμε λαβή σε αλλότριες διάσημες «εγκυκλοπαίδειες», να λένε πως τότε υπήρχαν εργαλεία σε «Ευρώπη (γενικώς), Βόρεια Αφρική, Παλαιστίνη και Σιβηρία», που όντως υπήρχαν, όπως σε όλον τον κόσμο και φυσικά και στην Ελλάδα… 


ΠΗΓΗΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 4.5.2021.