Κόσμος ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κορωνοϊός

Εργαστήριο του πανεπιστημίου Φλόριδας βρίσκει επικίνδυνα παθογόνα σε παιδικές μάσκες

Της Meiling Lee

Ένα εργαστήριο στο πανεπιστήμιο της Φλόριδας που πρόσφατα ανέλυσε ένα μικρό δείγμα προστατευτικών μασκών εντόπισε την παρουσία 11 επικίνδυνων παθογόνων στις μάσκες, περιλαμβανομένων βακτηρίων που προκαλούν διφθερίτιδα, πνευμονία, και μηνιγγίτιδα.

Γονείς στο Γκαίινσβιλ, Φλόριδα, που ανησυχούσαν για την ζημία που προκαλείται στα παιδιά τους από την χρήση μάσκας σε όλη την διάρκεια της σχολικής μέρας σε καιρό θερμοκρασίας 32 βαθμών Κελσίου, έστειλαν έξι μάσκες – πέντε που φορούσαν παιδιά ηλικίας 6 έως 11 για πέντε έως οκτώ ώρες στο σχολείο, και μία που φορούσε ενήλικας – για να γίνει ανάλυση σε αυτές για επιβλαβείς ουσίες στο Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο Φασματομετρίας (Mass Spectrometry Research and Education Center) του πανεπιστημίου Φλόριδας.

Από τα έξι καλύμματα στόματος, τρία ήταν χειρουργικές μάσκες, δύο ήταν βαμβακερές, και ένα ήταν ένα κυλινδρικό φουλάρι πολυεστέρα. Μάσκες που δεν είχαν φορεθεί και ένα μπλουζάκι t-shirt που είχε φορεθεί στο σχολείο είχαν τον ρόλο των δειγμάτων ελέγχου για την ανάλυση.

Πέντε από τις μάσκες βρέθηκε ότι είχαν μολυνθεί με παράσιτα, μύκητες, και βακτήρια, σύμφωνα με το Rational Ground. Μία βρέθηκε ότι περιείχε έναν ιό που μπορεί να προκαλέσει μια θανάσιμη ασθένεια συστήματος σε ζώα βοσκής και ελάφια. Άλλα, λιγότερο επιβλαβή παθογόνα που μπορούν να προκαλέσουν έλκη, ακμή, και στρεπτοκοκκική φαρυγγίτιδα ανιχνεύθηκαν επίσης στις μάσκες.

Κανένα από τα αντικείμενα ελέγχου δεν ήταν μολυσμένο με παθογόνα, ενώ «σε δείγματα από το εμπρός πάνω και κάτω μέρος του t-shirt βρέθηκε ότι είχαν πρωτεΐνες που βρίσκονται συχνά στο δέρμα και σε μαλλιά, μαζί με κάποιες που βρίσκονται συνήθως στο χώμα.»

Η Αμάντα Ντόνοχο, μια μητέρα τριών παιδιών δημοτικού, συνεργάστηκε με άλλους γονείς για να στείλουν τις μάσκες στο εργαστήριο επειδή οι γιοι της εμφάνιζαν έντονα εξανθήματα, που πιστεύει ότι προκαλούνταν από την παρατεταμένη χρήση μάσκας.

«Τα παιδιά μας είναι με μάσκες όλη την μέρα, επτά ώρες την μέρα στο σχολείο», είπε η Ντόνοχο στην Fox & Friends στις 17 Ιουνίου. «Το μόνο διάλειμμα που έχουν είναι για να φάνε ή να πιουν.»

Η Ντόνοχο είπε ότι ενώ οι μαθητές δεν χρειαζόταν να φορούν μάσκα στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου από τον Απρίλιο του 2021, οι μάσκες απαιτούνταν ακόμα όταν βρίσκονταν εντός απόστασης δύο μέτρων το ένα από το άλλο. Οι μάσκες πρέπει επίσης να φοριούνται στα σχολικά λεωφορεία.

Περαιτέρω έρευνα χρειάζεται για να κατανοήσουμε καλύτερα τι ακουμπάει στα πρόσωπα των παιδιών, είπε η Ντόνοχο.

Η επιστάτρια Καρλί Σάιμον στα Δημόσια Σχολεία Κομητείας Αλάκουα (ACPS) στο Γκαίινσβιλ, Φλόριδα, δεν απάντησε σε ένα αίτημα σχολιασμού έως την ώρα εκτύπωσης.

Ο διευθυντής των Κέντρων για Έλεγχο και Πρόληψη Νοσημάτων (CDC) είπε ότι τα παιδιά θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να τηρούν κοινωνική απόσταση έως ότου μπορέσουν να εμβολιαστούν, παρά τα δεδομένα που δείχνουν ότι τα παιδιά επηρεάζονται ελάχιστα από την COVID-19 και δεν είναι υπερμεταδότες του ιού.

Ο κυβερνήτης της Φλόριδας Ρον ΝτεΣάντις, ένας Ρεπουμπλικανός, υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή στις 3 Μαΐου, που ανέστειλε όλους τους έκτακτους περιορισμούς για την COVID-19, όπως την χρήση μάσκας. Ωστόσο, ορισμένες εκπαιδευτικές διευθύνσεις όπως η ACPS διατήρησαν το μέτρο μάσκας για το υπόλοιπο του σχολικού έτους, ενώ οι μάσκες είναι προαιρετικές εντός της κοινότητας.

Η ACPS λέει ότι οι μάσκες θα είναι προαιρετικές για το σχολικό έτος 2021-2022, αλλά θα συνεχίσουν να απαιτούνται στα σχολικά λεωφορεία έως τα μέσα Σεπτεμβρίου εκτός αν υπάρξει αλλαγή στους κανονισμούς ομοσπονδιακής μεταφοράς.

Το CDC δήλωσε ότι οι μάσκες απαιτούνται ακόμα σε αεροπλάνα, τρένα, και λεωφορεία και σε αεροδρόμια.

Σε μια ενημερωμένη οδηγία από τις 17 Ιουνίου, οι μάσκες δεν απαιτούνται πλέον σε «εξωτερικές περιοχές μεταφοράς (όπως σε ένα πλοίο ή στον άνω όροφο ενός λεωφορείου)» και τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα μπορούν να συνεχίσουν τις καθημερινές δραστηριότητες που έκαναν πριν από την πανδημία χωρίς χρήση μάσκας ή κοινωνική απόσταση εκτός αν απαιτείται από ομοσπονδιακό ή πολιτειακό νόμο.

Κάποιος θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος δύο εβδομάδες μετά την δεύτερη δόση ενός εμβολίου αγγελιαφόρου RNA ή μετά από μία δόση του εμβολίου Johnson & Johnson. Το CDC δεν έδωσε οδηγία για άτομα που έχουν αναρρώσει από COVID-19 και έχουν φυσική ανοσία.

Το CDC δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού.


Πηγή: theepochtimes.gr

https://theflagreport.com/ergastirio-tou-panepistimiou-floridas-vriskei-epikindyna-pathogona-se-paidikes-maskes/