Με στάση εργασίας από τις 8.00 μέχρι τις 12.00 το πρωί της Πέμπτης και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στους δήμους Αττικής.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους με το νέο πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, αντί η κυβέρνηση να προχωρά σε μαζικές προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού, μετονομάζει τις παλιές αναπτυξιακούς εταιρείες σε αναπτυξιακούς οργανισμούς και αυτό το ονομάζουν ως νέο και καινοτόμο

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΌ ΤΙΣ 08:00 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΕΩΣ ΤΙΣ 12:00

ΟΛΟΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 09:30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.

(Επί της Βας. Σοφίας 15)

Η κυβέρνηση της ΝΔ με fust track διαδικασίες προχωρά την ερχόμενη Πέμπτη 5 του Μάρτη στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που αφορά τους ΟΤΑ με τον τίτλο «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που κινείται στην ίδια κατεύθυνση των ρυθμίσεων του Καποδίστρια, του Καλλικράτη και του Κλεισθένη όπου γίνονται οι αναγκαίες προσαρμογές προκειμένου να εκχωρηθούν στους ιδιώτες αρμοδιότητες των τεχνικών υπηρεσιών αλλά και των υπηρεσιών δόμησης. Αντί να προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού μετονομάζουν τις παλιές αναπτυξιακούς εταιρείες σε αναπτυξιακούς οργανισμούς και αυτό το ονομάζουν ως νέο και καινοτόμο.

Παράλληλα μέσα από το νομοσχέδιο και συγκεκριμένα με το άρθρο 76 αυξάνει τα έτη για μετάταξη, για τους εργαζόμενους της 3Κ από τα 2 χρόνια στα 7 χρόνια. Ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και συγκεκριμένα στη καθαριότητα εισπράττουν την αναλγησία και την απαξίωση της κυβέρνησης που έρχεται να δημιουργήσει εργαζόμενους πολλαπλών ταχυτήτων.

Ενώ όσο αφορά το Βοήθεια στο Σπίτι αντί να προχωρήσει στη πρόσληψη και άλλου προσωπικού έρχεται με το άρ. 70 και φορτώνει τους συναδέλφους με παράλληλα καθήκοντα συναφή με το κλάδο τους.

Συνάδελφοι και η σημερινή κυβέρνηση πατώντας στα χνάρια της προηγούμενης υλοποιεί με συνέπεια και συνέχεια τις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Όλοι τους θέλουν να ξεκάνουν ότι δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει μέχρι και σήμερα στους εργαζόμενους. Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να μείνουν απαθής, θα πρέπει να σκεφτούν, να βγάλουν συμπεράσματα, να οργανώσουν τον αγώνα τους, να συνταχθούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που θα μπαίνει μπροστά, θα διεκδικεί, θα βάζει εμπόδια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, της ευρωπαϊκής ένωσης και της πλειοψηφίας των δημάρχων, που θα βάζει μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Απαιτούμε:

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ