Συνεχίζει να προειδοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ότι αν δεν τηρηθεί η συμφωνία μέχρι την Τρίτη το βράδυ και δεν αποσυρθούν οι Κούρδοι μαχητές από τη βόρεια Συρία, θα συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης.

«Αν οι τρομοκράτες του YPG συμμορφωθούν, αυτό θα είναι καλό. Αν όμως δεν το κάνουν, θα συνεχίσουμε την επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης, εκεί που την αφήσαμε μέχρι να λήξει η διορία των 120 ωρών», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στη Ριζούντα του Πόντου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ο τουρκικός στρατός έχει υπό τον έλεγχό του 1.500 τ.χλμ. στη βόρεια Συρία, δηλ. 111 περιοχές και αυτά που η Τουρκία κέρδισε στο πεδίο της μάχης, πρέπει να αντικατοπτριστούν και στο τραπέζι της διπλωματίας.

«Η μόνη προσδοκία μας από τους Αμερικανούς συμμάχους μας είναι αυτή τη φορά να τηρήσουν το λόγο που έχουν δώσει στην Τουρκία. Δεν συμφωνήσαμε με την τρομοκρατική οργάνωση, συμφωνήσαμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να παρεκτραπεί», τόνισε.

Λίγο νωρίτερα, για fake news (ψεύτικες ειδήσεις) κατά του τουρκικού στρατού έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, λέγοντας ότι είναι ανυπόστατες οι κατηγορίες για βιαιότητες και χημικά όπλα.