Άλλο ένα τζαμί εγκαινίασε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ενώ μετά δέχτηκε ερωτήσεις από τους Τούρκους δημοσιογράφους.Το βασικό θέμα όλων των ερωτήσεων ήταν η κρίσιμη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν στις 14 Ιουνίου, ποια θέματα θα τεθούν και ποια θα είναι η στάση της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος απέφυγε να μιλήσει για το περιεχόμενο και τα θέματα της συνάντησης, ενώ απαρίθμησε τις συναντήσεις που θα έχει, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Πρόκειται για σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Σε αυτήν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, αυτό που θα κάνουμε ως χώρες του ΝΑΤΟ θα είναι να συζητήσουμε θέματα της ημερήσιας διάταξης. Τί κάνουμε, τί κάναμε, τί θα κάνουμε Η Τουρκία είναι μια ισχυρή χώρα που παίρνει τη θέση της στην πρώτη 5άδα. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ με τον κ. Μπάιντεν. Θε έχουμε μια συνάντηση και με Τζόνσον, Μακρόν, Μέρκελ και πρωθυπουργό Λιθουανίας, καθώς και άλλες διμερείς επαφές. Θα θέσουμε εκεί τα θέματά μας. Θα κάνουμε δηλώσεις στον τύπο κι εκεί. Η τελευταία μας συνάντηση θα είναι με τον Μπάιντεν. Κι έπειτα θα πάμε στο Αζερμπαϊτζάν. Θα συναντηθούμε με τον αδερφό μου Ιλχάμ Αλίγιεφ, στη Σούσα και θα υπογράψουμε μία σύμβαση ως δύο χώρες. Θα είναι μια περιεκτική σύμβαση. Θα παρακολουθήσουμε τον αγώνα των εθνικών ομάδων μαζί. Θα μιλήσουμε με τον Μακρόν για τις θετικές και αρνητικές πτυχές των σχέσεων μεταξύ μας. Θα τεθεί και το θέμα της Αρμενίας στη σύνοδο», ανέφερε.

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ξεκινά η συζήτηση για κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο – Αυξάνεται η πίεση στους ανεμβολίαστους

«Σωτηρία»: Διασωληνώθηκε 22χρονος-Ανεμβολίαστοι, κυρίως, όσοι νοσηλεύονται

Αρση μέτρων: Επιστρέφει η μουσική στους γάμους, αλλά χωρίς… χορό

Κορoνοϊός: Παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό - Σε ποιους και γιατί εμφανίζονται