«Σήμερα έχουμε μια Τουρκία με ισχυρό στρατό και διπλωματία που είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος,Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο δείπνο της Τουρκοαμερικανικής Ένωσης στο Rockefeller Plaza.

Ο Τούρκος πρόεδρος άφησε αιχμές για την Ελλάδα και στο θέμα του μεταναστευτικού.

Δες μέσα σε 1’ πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σου!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

«Σήμερα, υπάρχει μια Τουρκία που έχει γίνει η συνείδηση ??της ανθρωπότητας, αγκαλιάζοντας και προστατεύοντας περισσότερα από 4 εκατομμύρια καταπιεσμένους και θύματα που αναζητούν καταφύγιο. Δεν είναι μια χώρα που πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Αντίθετα, υπάρχει μια Τουρκία που τους σώζει από τη θάλασσα», δήλωσε με νόημα, ενώ πρόσθεσε:

«Σήμερα υπάρχει μια Τουρκία που έχει φτάσει σε μια τέτοια πολιτική δεινότητα που αγωνίζεται για την ειρήνη στον κόσμο και επιτυγχάνει αποτελέσματα. Σήμερα, έχουμε μια Τουρκία, της οποίας η οικονομία τρέχει από επιτυχία σε επιτυχία με ρεκόρ ρυθμούς ανάπτυξης, της οποίας οι πολιτικές χαίρουν θαυμασμού στην περιοχή της και πέραν αυτής και της οποίας η ικανότητα να αντιμετωπίζει τις κρίσεις έχει μεγιστοποιηθεί. Κάθε φορά που επισκέπτεστε την Τουρκία, πιστεύω ότι έχετε την ευκαιρία να δείτε αυτή τη μεγάλη μεταμόρφωση στην Τουρκία. Πόσο καιρό χρειάστηκε για να συμβεί αυτή η αλλαγή; Πόσο γρήγορα έγινε; Δεν το είχαμε την τελευταία φορά που ήμασταν εδώ, αλλά το έχουμε τώρα. Αυτό αποκαλύπτει μια πραγματικότητα. Η Τουρκία αλλάζει συνεχώς. Λέμε “δεν υπάρχει σταματημός, συνέχισε”. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε τον δρόμο μας με μια κατανόηση που βασίζεται στον ανταγωνισμό στον κόσμο. Γνωρίζω ότι η αυξανόμενη ενδυνάμωση και η ενίσχυση του γοήτρου της Τουρκίας σας ενσταλάζει εμπιστοσύνη εδώ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ