Ανυπόστατοι ισχυρισμοί από τον Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος για άλλη μια φορά κατηγορεί την Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Το άσπρο μαύρο έκανε για ακόμα μια φορά η Άγκυρα, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τη μεταναστευτική κρίση «φωτογράφισε» ως υπαίτια την Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει να ανεβάζει το θερμόμετρο της έντασης ισχυριζόμενος ότι υπάρχουν χώρες στο ΝΑΤΟ οι οποίες έχουν μετατραπεί σε καταφύγια προδοτών ενώ παράλληλα αφήνουν πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα.

«Στο Αιγαίο, τους σκοτώνουν ακόμη και σκόπιμα βυθίζοντας τα σκάφη τους, τους ξυλοκοπούν, τους ληστεύουν, τους εξευτελίζουν και τους αναγκάζουν να βγουν από τα σύνορά τους» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Και συνέχισε λέγοντας: «Σήμερα, ορισμένες χώρες με τις οποίες είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, το Συμβούλιο της Ευρώπης ή τον ΟΗΕ έχουν μετατραπεί σε καταφύγια προδοτών που διαφεύγουν από την τουρκική δικαιοσύνη. Δεν γίνεται καμία ενέργεια, κανένα ξεκάθαρο βήμα για να λογοδοτήσουν οι τρομοκράτες στη δικαιοσύνη».

«Δυστυχώς, οι χώρες αυτές βρίσκονται όμως σε πολύ μεγάλη εκτίμηση. Παρ’ όλες τις εικόνες, τους μάρτυρες, τις ειδήσεις και τις καταγγελίες, δυστυχώς δεν γίνεται κανένα βήμα προς αυτούς που ασκούν αυτή την καταπίεση» προσθέτει ο Τούρκος πρόεδρος.

Αντιθέτως υποστηρίζει ότι η Τουρκία είναι η χώρα που διασώζει τους μετανάστες στο Αιγαίο. «Χάρη στις επιχειρήσεις μας στο Αιγαίο, ο αριθμός των μεταναστών που διασώθηκαν από το χείλος του θανάτου φτάνει τους 20.000, μόνο πέρυσι», δήλωσε συγκεκριμένα.

Ένταση στο Αιγαίο:Υπέρπτηση τουρκικών F-16 πάνω από Οινούσσες και Παναγιά

Την ώρα λοιπόν που ο Ερντογάν και οι αξιωματούχοι της Άγκυρας συνεχίζουν να εξαπολύουν ασταμάτητα απειλές, οι Τούρκοι στο Αιγαίο επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες κλιμάκωσης.

Συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη, ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, σήμερα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, πάνω από ελληνικά νησιά στο ανατολικό Αιγαίο.

Ειδικότερα, τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν στις 15.22 πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά στα 32.000 πόδια.

Άμεσα ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από τις Μοίρες ετοιμότητας καταδιώκοντας τους Τούρκους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξαν εμπλοκές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Σχετικές ειδήσεις