Πολιτική Οικονομία Ελλάδα Κόσμος Αθλητισμός Ψυχαγωγία Food & Drink Travel Viral Videos ειδήσεις τώρα Τουρκία ΙΣΡΑΗΛ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Γάζα

Ερντογάν Ο ΟΗΕ εντελώς δυσλειτουργικός - Το Ισραήλ σκοτώνει δημοσιογράφους

Ερντογάν  Ο ΟΗΕ εντελώς δυσλειτουργικός - Το Ισραήλ σκοτώνει δημοσιογράφους

Με τους διεθνείς οργανισμούς και τα παγκόσμια δίκτυα Ενημέρωσης τα έβαλε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας -μέσω βίντεο- στη σύνοδο Stratcom 2023, η διεθνής διάσκεψη κορυφής Στρατηγικής Επικοινωνίας, που διοργανώνει για τρίτη φορά φέτος η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

Σφόδρα επικριτικός πρωτίστως απέναντι στον ΟΗΕ ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι υπήρξε «εντελώς δυσλειτουργικός» σε αυτή την κρίση, ενώ κατηγόρησε το Ισραήλ για μαζικές «δολοφονίες» δημοσιογράφων, επειδή κάνουν γνωστή στον κόσμο την ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠολιτική | 24.11.2023 11:02 Κριτική Παππά στους αποχωρήσαντες: «Θα πουν ότι καλώς έβαλε φορολογία ο Τσακαλώτος;» - Σχεδίασαν τη φυγή «τη νύχτα των εκλογών»

«Δυστυχώς, οι διεθνείς οργανισμοί και το παγκόσμιο σύστημα δίνουν πολύ κακές εξετάσεις μπροστά σε αυτή τη θηριωδία. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο είναι επιφορτισμένο με τη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας, κατέστη εντελώς δυσλειτουργικό σε αυτή τη διαδικασία», υπογράμμισε.

Οι διεθνείς οργανισμοί ΜΜΕ καλύπτουν τα εγκλήματα του Ισραήλ

«Το Ισραήλ σκοτώνει επίσης δημοσιογράφους, ιδίως εκείνους που προσπαθούν να δημοσιοποιήσουν την ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα. Περισσότεροι από 60 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, τοποθετώντας την Τουρκία στις χώρες «θεματοφύλακες» της αλήθειας.

«Αποκαλύψαμε περισσότερες από 100 ψευδείς ειδήσεις του Ισραήλ, αποκαλύψαμε την αλήθεια», δήλωσε, βάζοντας στη συνέχεια στο στόχαστρο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα οποία καλύπτουν τις θηριωδίες του Ισραήλ.

«Μια άλλη κατάσταση που μας αναστάτωσε όσο και οι θάνατοι παιδιών στην κρίση της Γάζας ήταν η μεροληπτική κάλυψη των διεθνών οργανισμών μέσων ενημέρωσης. Από τις 7 Οκτωβρίου, πολλά μέσα ενημέρωσης αγνόησαν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα. Αυτή η στάση δεν άλλαξε ούτε μπροστά στη σφαγή των συναδέλφων τους από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας. Πιστεύω ότι αυτή η ανιστόρητη συμπεριφορά πλήγωσε βαθύτατα όχι μόνο τις οικογένειες των δημοσιογράφων που έχασαν τη ζωή τους, αλλά και ολόκληρη την κοινότητα του Τύπου. Ως Τουρκία, ήμασταν στο πλευρό του λαού της Γάζας και ενάντια στην ισραηλινή καταπίεση από την πρώτη μέρα και δεν δώσαμε συγχωροχάρτι στον πόλεμο προπαγάνδας του Ισραήλ, που αποσκοπεί στην καταστροφή ή την καταστροφή της αλήθειας. Το πιο κρίσιμο ζήτημα που μας υπενθυμίζουν οι πρόσφατες κρίσιμες εξελίξεις, ιδίως στη Γάζα, είναι η σημασία της στρατηγικής επικοινωνίας. Πρέπει να καταπολεμήσουμε τις καταστροφικές συνέπειες της παραπληροφόρησης που διαφθείρει τη δημοκρατία και στοχεύει τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, διαπιστώνοντας ότι η φετινή διοργάνωση της Stratcom συμπέφτει «με μια οδυνηρή περίοδο απερίγραπτης δυστυχίας ακριβώς δίπλα μας. Από τις 7 Οκτωβρίου, στη Γάζα έχει σημειωθεί μια μεγάλη θηριωδία και σφαγή, κατά την οποία έχουν καταπατηθεί όλες οι αξίες της ανθρωπότητας», όπως είπε.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη