Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν αναχωρήσει για το Κατάρ, προειδοποίησε ότι θα υπάρξει απάντηση για την επίθεση στο **Μεγάλο Τέμενος**της Λάρνακας στην Κύπρο.

«Δυστυχώς πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εναντίον των τζαμιών μας στη Λάρνακα της Νότιας Κύπρου. Φυσικά αυτή η επιχείρηση στη Νότια Κύπρο δεν θα μείνει αναπάντητη. Ο εκπρόσωπος του κόμματός μας ο κ. Ομέρ (Τσελίκ) έχει κάνει σαφείς δηλώσεις. Εμείς, όπως και ο πρόεδρός μας της Βόρειας Κύπρου, κ. Ερσίν Τατάρ, λέμε επίσης στη Νότια Κύπρο: Μην προβαίνετε σε τέτοιες δολιοφθορές εναντίον των ναών μας. Είναι πολύ βαρύ. Αναζητούμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό. Έχουμε 6 τζαμιά στη Νότια Κύπρο. Η ασφάλεια αυτών των τζαμιών ανήκει στη διοίκηση της Νότιας Κύπρου. Όπως ακριβώς προσέχουμε κι εμείς όλους τους αγίους και τις εκκλησίες τους, την ίδια προσοχή και ασφάλεια απαιτούμε κι εμείς από εκείνους. Πάντα το λέω και το ξαναλέω με αυτή την ευκαιρία», δήλωσε.

Στο Κατάρ ο Τούρκος πρόεδρος για οικονομική και αμυντική… χείρα βοηθείας

Το Κατάρ επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο του 7ου Ανώτατου Στρατηγικού Συμβουλίου. Βασικό θέμα των συνομιλιών η οικονομική και αμυντική συνεργασία των 2 χωρών, η οποία θα σφραγιστεί με την υπογραφή 12 συμφωνιών.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο πριν από την αναχώρησή του για το Κατάρ εξήρε τις εξαιρετικές σχέσεις με τη χώρα του Κόλπου, υποστηρίζοντας ότι «τα βήματα που έχουμε κάνει με το Κατάρ, μια από τις ισχυρότερες χώρες της περιοχής, είναι παράδειγμα. Οι αριθμοί δεν είναι μικρά νούμερα. Συνεχίζουμε με πολύ σοβαρές επενδύσεις. Το ποσό των επενδύσεων των Τούρκων επιχειρηματιών στο Κατάρ είναι περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚόσμος | 06.12.2021 09:06Πόλεμος των φαρμακευτικών: Προβληματικό το χάπι της Pfizer για τον κορονοϊό, λέει η MerckΚόσμος | 06.12.2021 10:50Στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία – Αυξήσεις σοκ στην ΚωνσταντινούποληΚόσμος | 06.12.2021 14:05Γερμανία: Με οκτώ γυναίκες και οκτώ άνδρες το υπουργικό συμβούλιο του Σολτς

«Ως δύο φίλοι και αδέρφια, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις που εμφανίστηκαν μπροστά μας, ενεργώντας σε στενή συνεργασία. Ενισχύσαμε τη συνεργασία μας στη βάση του win-win σε πολλούς τομείς από την οικονομία μέχρι την άμυνα κι από το εμπόριο έως τις επενδύσεις», ανέφερε ενώ σημείωσε για άλλη μια φορά ότι στόχος του είναι να αναπτύξει συνεργασία και με τις άλλες χώρες του Κόλπου.

Στόχος η ανάπτυξη σχέσεων με τον Κόλπο

«Όπως κάναμε τα τελευταία 19 χρόνια, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να ενδυναμώνουμε τη χώρα μας και να την κάνουμε το λαμπρό αστέρι της περιοχής της και του κόσμου, παρά τους εντολοδόχους που είναι εχθροί του κεφαλαίου και των επενδύσεων. Για το σκοπό αυτό, προσπαθούμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας με άλλες χώρες του Κόλπου, καθώς και με το Κατάρ», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι:

«Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να προάγουμε τις σχέσεις μας με τους αδελφούς μας στον Κόλπο, χωρίς διακρίσεις και στο πλαίσιο των κοινών μας συμφερόντων και του αμοιβαίου σεβασμού. Ζητώ ο Θεός να είναι αρωγός μας. Πιστεύω ότι οι επαφές μας στη Ντόχα θα συμβάλουν στην εμβάθυνση των σχέσεών μας με το Κατάρ. Ελπίζω οι συναντήσεις μας να οδηγήσουν σε ευεργετικά αποτελέσματα για τη χώρα και το έθνος μας και να ενισχύσουν την αδελφότητα της Τουρκίας με το Κατάρ».

Βαρύς ο πέλεκυς για τους μαυραγορίτες

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε επίσης και για βαρύ… πέλεκυ σε όσους αποθηκεύουν αγαθά –και ιδίως τρόφιμα- για να τα πουλήσουν πιο ακριβά αργότερα. «Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Στοκάρετε; Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα για αυτό», τόνισε.