Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από τον τουρκικό Τύπο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, συνομίλησε με τον Ερντογάν για την ανατολική Μεσόγειο και την κρίση στο Αιγαίο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος κράτησε ιδιαίτερα σκληρή στάση στο τηλεφώνημα που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο, καθώς της είπε ότι κακώς η Ευρώπη υποστηρίζει Ελλάδα και Κύπρο στην ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα, είπε ότι είναι απαράδεκτο ότι η εγωϊστική και άδικη στάση της Ελλάδας να υποστηρίζετε από ορισμένες χώρες. Στη συνέχεια, κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία ότι είναι εκείνες που βρίσκονται πίσω από το αδιέξοδο και τη μη λύση, αλλά και την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τέλος, ο Ερντογάν εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της Μέρκελ να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος που προκαλείται από τα βήματα που βλάπτουν την περιφερειακή ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο από την Ελλάδα και άλλες χώρες.