ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ VIDEO

Έτσι έγινε η "ναυμαχία" στα Ιμια Με μεγάλη ταχύτητα το τούρκικο παραλίγο να περάσει πάνω από το ελληνικό σκάφος

Freepen.gr - Η ανταποκρίτρια του ΟΡΕΝ, Γεωργία Λαγού ανέφερε στην "Ωρα Ελλάδος" τι ακριβώς συνέβη με τη χθεσινή "ναυμαχία" του Λιμενικού Σώματος και της τουρκικής ακτοφυλακής στις νησίδες των Ιμίων. 

Έλληνες ψαράδες ψάρευαν με τα σκάφη τους κοντά στις βραχονησίδες των Ιμίων. Στην αρχή ήταν πέντε αλιευτικά, ύστερα μία τουρκική ακταιωρός με κατεύθυνση το Φαρμακονήσι και αργότερα ήρθε άλλη μία. Οι δύο τουρκικές  ακταιωροί όχι μόνο δεν υποχωρούσαν αλλά παρενοχλούσαν τα ψαράδικα.

Άμεσα οι αλιείς ειδοποίησαν το λιμενικό και σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή έσπευσε πρώτα το rafnar 1054 του Λιμενικού Σώματος, οι Τούρκοι προκαλούσαν κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς. Μετά από λίγο είτε στην περιοχή άλλο ένα σκάφος του λιμενικού σώματος από την Κάλυμνο αλλά η προκλητικότητα συνεχίστηκε με αποτέλεσμα η Τουρκική ακταιωρός όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία να χτυπήσει το σκάφος του Λιμενικού και να υποστεί αρκετές ζημιές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες βρισκόντουσαν σε παράλληλες πορείες κατά τη διάρκεια των ελιγμών. Η Τουρκική ακταιωρός χτύπησε το 1054 όπως βλέπουμε στην πρύμνη και συγκεκριμένα στο καπάκι της αριστερής εξωλέμβιας μηχανής, το αριστερό μπαλόνι έσκασε αλλά και μέρος του πολυεστέρα υπέστη κάθετο ρήγμα, δηλαδή κρακ. Το σκάφος έχει βγει εκτός επιχειρησιακής λειτουργίας και έχει μεταφερθεί στην Κω.

Επίσης ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι η τουρκική ακταιωρός η οποία είναι ένα δυνατό σιδερένιο σκάφος, είναι η SSD 11 που τον περασμένο Μάρτιο είχε προσπαθήσει να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Άλλη μία πληροφορία είναι ότι το τουρκικό σκάφος είχε μεγάλη ταχύτητα και παραλίγο να περάσει πάνω από το δικό μας. 

Άρα, όπως σωστά τόνισε ο Ακης Παυλόπουλος, δε συγκρούστηκε, το εμβόλισε.

freepen.gr

Δείτε επίσης: Έκρυβαν σοβαρό επεισόδιο με την Τουρκία στα Ίμια;;; Οι πρώτες εικόνες