Απομακρύνθηκε από την πλατεία Εξαρχείων το ιστορικό άγαλμα - φανοστάτης, το οποίο βρισκόταν εκεί για πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να γίνει σήμα - κατατεθέν. Το άγαλμα αφαιρέθηκε προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες για την δημιουργία της εξόδου του μετρό πάνω στην πλατεία.

Από το πρωί κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την δημιουργία της εξόδου πάνω στην πλατεία, οι οποίοι ζητούσαν να μην απομακρυνθεί το άγαλμα. Αναρτήσεις στο Twitter δείχνουν κατοίκους να ξαπλώνουν στον δρόμο μπροστά στους αστυνομικούς σαν ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ σύμφωνα με άλλους χρήστες υπήρξαν και προσαγωγές.

Aσφάλεια αυτοκινήτου από 5€/μήνα!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

#εξαρχεια #antireport
Κόσμος ξαπλώνει να μην πάρουν το άγαλμα από την πλατεία 🥺❤️ https://t.co/pQFYaccShJ

— Blondie (@Nimia82076477) September 23, 2022

Ήρθαν να πάρουν το άγαλμα της πλατείας. Βάλαμε τα σώματά μας ασπίδα για να διατηρηθεί η πλατεία μας ζωντανή. Έχουμε προσαγωγές κατοίκων της γειτονιάς.
Όση αστυνομία και να φέρετε, όσο και να μας απειλείτε, δε φοβόμαστε!
ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 18.00, ΜΟΥΣΕΙΟ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. pic.twitter.com/HE863j8hNO

— No Metro in Exarcheia Square (@NExarcheia) September 23, 2022

Σήμερα η πλατεία Εξαρχείων, αποχωρίστηκε το άγαλμα που αγαπήθηκε όσα λίγα σε αυτή την πόλη. Ένα σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής και περιοχής, μάρτυρας αμέτρητων γεγονότων. #εξαρχεια #antireport pic.twitter.com/mibGvE7hcn

— Xrisa Lykou (@FiXrisa) September 23, 2022

Τελικά, το άγαλμα αφαιρέθηκε και οδηγήθηκε σε μέρος όπου αποθηκευτεί. Έχουν υπάρξει αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες είχε αποφασιστεί η μεταφορά του σε άλλο σημείο της Αθήνας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο της Αθήνας Γιώργο Αποστολόπουλο, αποφασίστηκε τελικά να μετεξεταστέοι προσωρινά και εν συνεχεία να επιστρέψει στην πλατεία.

Ο κ. Αποστολόπουλος σημειώνει ωστόσο μιλώντας στο airetos.gr:

«Γνωρίζουμε όμως ότι για την Ελλάδα και πολύ περισσότερο για την ηγεσία του Δήμου που δεν φημίζεται για την πολιτική της αξιοπιστία, “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”! Το είδαμε με τα… προσωρινά έργα στην Πανεπιστημίου (…).Το γλυπτό θα πρέπει απλά να αποθηκευτεί, να συντηρηθεί και να επιστρέψει στη αρχική του θέση, στα Εξάρχεια.

Περαιτέρω, η Δημοτική αρχή με αντίστοιχες εισηγήσεις της, εξαφανίζει οριστικά το άγαλμα της Κυβέλης από την οδό Ακαδημίας ενώ αποψιλώνει από γλυπτά την πλατεία Κολωνακίου, δημιουργώντας μία “Πλατεία Φιλικής Εταιρείας” χωρίς τα αγάλματα των Φιλικών!

Τέλος τι να πει κανείς όταν καταφέρνει να “μπερδέψει” την πλατεία Λέοντος Αυδή με την προτομή του Αντώνη Σαμαράκη;

Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί η σημερινή πολιτική ηγεσία αλλοιώνει την ιστορία και την ταυτότητα της Αθήνας με καταστροφικούς νεωτερισμούς και πολιτικούς αριβισμούς που δεν έχουν προηγούμενο. Προσβάλλει μετά το Σύνταγμα και την Πανεπιστημίου, τα ιστορικότερα σύμβολα της πόλης μας», τονίζει ο ίδιος.