ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩN ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εχασες ή σου έκλεψαν το κινητό; Σου πήραν και την ταυτότητα!!!! Εφαρμογή θα βάζει την ταυτότητα στο κινητό!!!!

Συνεχίζεται η παρουσίαση των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων ως κάτι που θα μας .... σώσει από την ταλαιπωρία και την γραφειοκρατεία!!!! Με ποιο κόστος ελευθερίας όμως; αυτό δεν μας το λένε... Μόνο για το οικονομικό κόστος μιλάνε....
Μας περνάνε για πρόβατα...

Διαβάστε λοιπόν:

Με μια μόνο δήλωση στο μαιευτήριο, θα ενημερώνονται όλα τα μητρώα για την γέννηση ενός παιδιού, από τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ όσον αφορά τις νέες ταυτότητες σημείωσε ότι θα υπάρχει δυνατότητα να εγκατασταθεί στο κινητό. 

Σε σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι απλοποιείται η διαδικασία της δήλωσης της γέννησης ενός παιδιού. Η νέα διαδικασία θα ψηφιστεί στη Βουλή μαζί με το σχέδιο νόμου για το επίδομα παιδιού, ενώ αναμένεται ότι τα νοσοκομεία της χώρας να είναι έτοιμα εντός του Φεβρουαρίου προκειμένου να μπορούν να υποδέχονται τις δηλώσεις. 

Όπως τόνισε «σήμερα όταν γεννιέται ένα παιδί, πρέπει να πας σε πάρα πολλά γκισέ. Στο ισόγειο του μαιευτηρίου, στα ΚΕΠ για να πάρεις ΑΜΚΑ, στο ληξιαρχείο, στο ταμείο του πατέρα ή της μητέρας, ενώ τώρα έχουμε προσθέσει στην εξίσωση και τον ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού. Όλα αυτά θα διεκπεραιώνονται αυτόματα στο μαιευτήριο, με μία και μόνο δήλωση, κι αυτό θα ξεκινήσει μέσα στο Φεβρουάριο».

Για τις ταυτότητες 

Αναφορικά με τη μορφή και το περιεχόμενό των νέων ταυτοτήτων, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η νέα ταυτότητα θα είναι σαν πιστωτική κάρτα και θα περιλαμβάνει και έναν αριθμό, ο οποίος είναι ο ενιαίος αριθμός που πλέον θα χρησιμοποιούμε. Επιπλέον, θα υπάρχει μια εφαρμογή στο κινητό, όπου θα μπορείς να έχεις την ταυτότητά σου και εκεί. Άρα θα μπορείς να κουβαλάς το κινητό σου αντί για την ταυτότητά σου». 

Όσον αφορά το κόστος των νέων ταυτοτήτων, επισήμανε ότι «έχουμε κρατήσει το ίδιο κόστος που υπήρχε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και προσθέσαμε μια σειρά από πράγματα μέσα στον υφιστάμενο διαγωνισμό. Πρώτον, θεωρήσαμε ότι έπρεπε να πάμε σε καλύτερες λύσεις σχετικά με τη φωτογραφία, δηλαδή έγχρωμη και υψηλής ασφάλειας. Δεύτερον, προσθέσαμε ψηφιακή υποδομή, δηλαδή να μπορώ να έχω πρόσβαση σε κρατικές υπηρεσίες από το σπίτι μου. Αυτό όλο έγινε με ακριβώς το ίδιο κόστος, δεν ανέβηκε ούτε ένα σεντ παραπάνω».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγή 

ΣΧΟΛΙΟ

Θα παραθέσω ένα μικρό απόσπασμα απο τις σκέψεις μου που παρέθεσα την τελευταία μας ανάρτηση, λίγο πριν το τέλος του 2019 (δείτε ολόκληρη ΕΔΩ): 

Με το τέλος της δεκαετίας βλέπουμε πως το ελληνικό νεοταξικό πείραμα περνάει σταθερά σε μια νέα φάση...

Ηρθε η ώρα του ηλεκτρονικού φακελώματος των Ελλήνων...
Ενας λαός που αγάπησε όσο τίποτα την ελευθερία... (άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο Εθνικός μας Υμνος είναι ο "Υμνος εις την Ελευθερίαν").
Ενας λαός που αντιστάθηκε όσο κανείς, σε τεράστιες δυνάμεις που θέλησαν να τον σκλαβώσουν...
Ενας λαός που δεν ανέχθηκε να τον φακελώνουν οι κυβερνώντες για τα πολιτικά του φρονήματα...
Αυτός ο λαός σήμερα σέρνεται στην αποδοχή, ηλεκτρονικού φακελώματος με ηλεκτρονικές ταυτότητες, με χρήση στις πληρωμές ηλεκτρονικών χρεωστικών και πιστωτικών καρτών και εντέλλει με χρήση ενός αριθμού πολίτη!!!!

Ενα άνευ προηγουμένου φακέλωμα όπου δεν αναφέρεται στα πολιτικά φρονήματα που κανέναν πλεόν δεν ενδιαφέρουν (αφού όλα τα κόμματα υπηρετούν εμμέσως ή αμέσως την Νέα Τάξη), αλλά αναφέρεται σε ολόκληρη την ζωή μας...
Οι καταναλωτικές μας συνήθειες, οι μετακινήσεις μας, η διασκέδασή μας, η υγεία μας, οι καταθέσεις μας, η εργασία μας, η κινητή και ακίνητη περιουσία μας και γενικά ότι μας αφορά, θα ελέγχονται πλήρως από το κράτος το οποίο θα φακελώνει τον πολίτη από την γέννησή του (όπου θα λαμβάνει τον ηλεκτρονικό αριθμό πολίτη) μέχρι τον θανατό του...
(Κι όλα αυτά χωρίς την παραμικρή αντίδραση από την πλευρά μας!!!!!!)koukfamily