ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξέγερση "μεταναστών" σε όλη την Ελλάδα – Άγρια επεισόδια στα Γιάννενα – «F@ck the police» Κι όμως κύριοι έχουμε πόλεμο…

jgfjf.png

Ξεφεύγει η κατάσταση με τους μετανάστες. Λίγο μετά τις 15.00 έφτασαν σήμερα στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά Ιωαννίνων 82 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια, στο πλαίσιο της επιχείρησης αποσυμφόρησης του νησιωτικού hot spot.Με αφορμή τη σημερινή άφιξη νέων προσφύγων και μεταναστών αρχικά μια μικρή ομάδα 30 περίπου ατόμων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας κλείνοντας την είσοδο του καταυλισμού.
Αστυνομικές δυνάμεις πριν φτάσουν τα τρία λεωφορεία από τον Πειραιά άνοιξαν την είσοδο του καταυλισμού που την είχαν κλείσει με μεγάλο κορμό δέντρου με τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία στη θέα των αστυνομικών να οπισθοχωρούν.Σκηνικό περιορισμένης έντασης προκλήθηκε όταν κάποιοι εξ αυτών πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς ,με την τάξη ωστόσο να επανέρχεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Σκηνικό έντασης όμως με έντονους διαπληκτικούς και πετροπόλεμο ακολούθησε κατά την άφιξη των προσφύγων και των μεταναστών με κάποιους εξ αυτών να πετούν πέτρες στο εσωτερικό του καταυλισμού αλλά και σε ένα από τα 3 λεωφορεία προκαλώντας υλικές ζημιές , με την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές 4 ατόμων.
Αρκετοί από τους διαμένοντες στη Δομή κατά της έντονης διαμαρτυρίας τους για τις νέες αφίξεις φώναζαν συνθήματα κατά της ΕΛ.ΑΣ, όπως «f@ck the police» και κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο.Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν εισέλθει στη Δομή όπου προς ώρας επικρατεί ηρεμία ενώ στο χώρο παραμένει η διμοιρία των ΜΑΤ και η ηγεσία της Αστυνομίας.
Υπενθυμίζεται ότι στον Κατσικά διαμένουν πάνω από 1000 πρόσφυγες με την κατάσταση να αρχίζει πλέον να γίνεται ασφυκτική . Σημειώνεται ότι στις αρχές Σεπτέμβρη 206 ακόμη άτομα από την Μόρια έφτασαν και εγκαταστάθηκαν στο camp του Κατσικά ενώ 36 μεταφέρθηκαν στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη στη Φιλιππιάδα.
βιντεο
Ιωάννινα:Πετροπόλεμος ,υλικές ζημιές& 4 προσαγωγές για τις νέες αφίξεις από τη Μόρια
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΗ
Επιστολή προς την πολιτική και φυσική της ηγεσία με αφορμή την «απόβαση» περίπου 400 προσφύγων και μεταναστών στη Σύμη, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί, έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου.Εισβολή στη Λέσβο 01/10/19Εκατοντάδες αφίξεις μεταναστών σε λίγες ώρες στη ΛέσβοΜαροκινοί λαθρομετανάστες εισβάλλουν ανενόχλητοι στην Ελλάδα πηδώντας τον φράχτη του ΈβρουΌπως αναφέρει σημοδίευμα της εφημερίδας «Ροδιακή», η επιστολή στάλθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για τη Μετανάστευση, Γεώργιο Κουμουτσάκο και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, ενώ έχει κοινοποιηθεί στον Αστυνομικό Διευθυντή Α΄ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου, Μιχάλη Καληωράκη, καθώς και στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Αφορμή για τη σύνταξη και αποστολή της συγκεκριμένης επιστολής στάθηκε η επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Σύμη τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, διαπιστώνοντας με τον τρόπο αυτό την τραγική κατάσταση την οποία βιώνουν οι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο νησί και οι οποίοι διαμένουν οπουδήποτε βρουν, ενώ κοιμούνται ακόμη και σε χαρτόκουτα.
Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί τονίζουν, πως υπό αυτές τις συνθήκες η τοπική κοινωνία και οι υπηρετούντες αστυνομικοί βρίσκονται στα όριά τους και ζητούν την αποσυμφόρηση του νησιού, να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις, ώστε να ενισχυθεί η Σύμη με μόνιμο προσωπικό της αστυνομίας, ενώ θίγουν και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτηρίου της αστυνομίας στο νησί.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ Επιφυλακή στη Σάμο μετά τα γεγονότα στη Μόρια στη ΛΕΣΒΟ Μια γυναίκα νεκρήΔείτε επίσης: Βλέπουν εξεγέρσεις παντού! – Η Μόρια ήταν μόνο η αρχή – Φόβοι στην ΕΛ.ΑΣΣυναγερμός στην ΕΥΠ: Oργανωμένο σχέδιο από ΜΚΟ η εξέργεση στη Μόρια! – Καυτό υλικό από τηλεφωνικές συνομιλίεςΑναλυτικά, η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, λόγω της όξυνσης του μεταναστευτικού, βρέθηκε σήμερα στο νησί της Σύμης, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος του προβλήματος και την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Τα όσα πραγματικά συμβαίνουν στο πολύπαθο αυτό νησί, δεν μπορούν να μεταφερθούν με φωτογραφίες ή βίντεο, πόσω μάλλον με ένα έγγραφο. Παρ’ όλα αυτά εμείς θα κάνουμε μια προσπάθεια να αποτυπώσουμε την επικρατούσα κατάσταση, με την παρούσα επιστολή μας.
Στην πραγματικότητα έχει γίνει απόβαση στο μικρό ακριτικό νησί και έχει «καταληφθεί» από τους μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται παντού. Τουλάχιστον -400- αλλοδαποί βρίσκονται στη Σύμη και έχουν κατακλύσει Αστυνομικό Τμήμα και Λιμεναρχείο, με αποτέλεσμα να κατασκηνώνουν παντού και να κοιμούνται σε χαρτόκουτα. Από θέμα συνθηκών υγιεινής δεν γίνεται λόγος, καθότι όλοι αντιλαμβανόμαστε πού εξυπηρετούν τις προσωπικές τους ανάγκες, καθότι η μία τουαλέτα του Α.Τ. Σύμης σίγουρα δεν επαρκεί.
Επειδή η τοπική κοινωνία, καθώς και οι εκεί υπηρετούντες Αστυνομικοί, βρίσκονται στα όριά τους, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού και τη μεταφορά τους σε ειδικές δομές.
• την αύξηση των οργανικών θέσεων στο Α.Τ. Σύμης προκειμένου να ενισχυθεί με μόνιμη δύναμη.
• την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κτηρίου που στεγάζεται το Α.Τ. Σύμης, το οποίο παραχωρήθηκε αυθαίρετα και χωρίς τη συναίνεση της Υπηρεσίας, στο Λιμεναρχείο Σύμης, γεγονός που μας εμποδίζει να προβούμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών παραμονής και διαβίωσης των μεταναστών –προσφύγων.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ
Ο Γεν. Γραμματέας
ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος».
Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣce9bce91ce98cea1ce9f.png?w=620Στους καιρούς τούς πολεμικούς παλαιών ηρωικών χρόνων υπήρχαν εφιάλτες και κερκόπορτες, μα και πολεμιστές τιμωροί για την Τιμή τής Πατρίδος. Στους εφιαλτικούς καιρούς τού νεοταξισμού και των μνημονίων, οι εφιάλτες είναι κρατικοί διαχειριστές τής προδοσίας και οι εχθρικοί στρατοί καταλαμβάνουν το κάστρο ειρηνικά ως λαθροεισβολείς νόμιμοι!
Ο δούρειος ίππος που είχε φτιάξει ο Οδυσσέας ήταν το όχημα που έφερε τον στρατό των Αχαιών εντός των τειχών τής πολιορκημένης Τροίας. Οι λαθρομετανάστες είναι ο δούρειος ίππος που φέρανε μέσα στα τείχη τής οικονομικά κατακτηθείσης Ελλάδος οι ίδιοι οι πολιτικοί εξουσιαστές και οι σύμμαχοι αυτών. Και τώρα οι προστάτες τάχα των Ελλήνων φέρνουν στις πλάτες μας τον μηχανισμό τού βιολογικού αφανισμού μας.
Το διεθνές δίκαιο περιγράφει με σαφήνεια το χαρακτήρα των νομίμων μεταναστών και προσφύγων. Νόμιμοι μετανάστες είναι αυτοί που καλούνται από τη χώρα υποδοχής για την κάλυψη εργασιακών κενών. Νόμιμοι πρόσφυγες είναι αυτοί που προέρχονται από χώρες στις οποίες διατρέχουν κίνδυνο ζωής λόγω εσωτερικών ή εξωτερικών πολεμικών ταραχών. Όλοι οι άλλοι, όπως αυτοί που έχουν σταλεί από τούς σταυρωτήδες νεοταξίτες στην Ελλάδα, είναι λαθρομετανάστες που απομακρύνονται άμεσα από τα κυρίαρχα εθνικά κράτη.
Στην Ελλάδα οι ασυλίες τής εθνικής κυριαρχίας έχουν δοθεί στα χέρια των οικονομικών εισβολέων και διεθνών τοκογλύφων. Οι παραγωγικοί πόροι έχουν κατασχεθεί υπέρ ενός λογιστικά ανύπαρκτου «εθνικού» χρέους. Οι κυβερνητικές αποφάσεις και οι εξουσιαστικές ενέργειες ασκούνται από τούς λεγομένους αλλοδαπούς «θεσμούς». Η Ελλάς είναι η δεύτερη πιο χρεωμένη παγκοσμίως χώρα που μαστίζεται από δημογραφικό μαρασμό, όταν τα ελληνικά χέρια αντικαθίστανται από λαθρομετανάστες.
Οι ψευτοευρωπαίοι εταίροι τού ψευτορωμέϊκου αποφάσισαν ότι το πληθυσμιακό πρόβλημα τής Ελλάδος θα το λύσουν παράνομα ξένα χέρια. Ξένα χέρια στην εξουσία, ξένα χέρια και στην κοινωνία. Παράνομοι κατακτητές με τα χαρτιά στην εξουσία. Παράνομοι διαρρήκτες στον κοινωνικό ιστό τής Ελλάδος. Έτσι λοιπόν, βγήκαν οι εκπρόσωποι τής Ευρωπαϊκής Ένωσης και τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μάς είπαν ότι θα δώσουν χρήματα στους προδότες πολιτικούς για να απορροφήσει η Ελλάς την λαθραία εισαγωγή τού βιολογικού της θανάτου.
Η εκπρόσωπος τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδια για την «μετανάστευση» Νατάσα Μπερτό είπε ότι «ο μεγάλος αριθμός των αφίξεων στη Λέσβο τις τελευταίες εβδομάδες προσθέτει αναμφίβολα πίεση σ’ ένα σύστημα που ήδη είναι σε οριακό σημείο». Μάς λέει ωμά ότι θέλει να στηρίξει τούς ψευτορωμιούς πολιτικούς και το κατοχικό καθεστώς τους. Συνεχίζουμε, λέει η Μπερτό, να παρακολουθούμε την κατάσταση και να υποστηρίζουμε τις ελληνικές αρχές, οικονομικά, πολιτικά και επιχειρησιακά. Έχουμε λοιπόν την ομολογία ότι οι θεσμικοί εκφραστές τής αστικής δημοκρατίας και οι ψευτοευρωπαίοι, μαζί με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις τους, λειτουργούν ως χρηματοδότες των λαθροεισβολέων.
Δεν έχουμε λοιπόν εταίρους, αλλά νταβατζήδες. Οι δε λαθροεισβολείς κάνουν παράνομο εμπόριο αγαθών, ανθρώπων και ναρκωτικών, πλην όμως λαμβάνουν χρήμα, στέγη, υγειονομικές παροχές και κοινωνικά επιδόματα σε μια κοινωνία που δεν τούς ανήκει. Ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών Ζεεχόφερ μάς προλόγισε ένα σύστημα «ελαστικής» αλληλεγγύης» στο οποίο οι ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν εθνική κυριαρχία δεν θα βαστούν τούς λαθροεισβολείς και θα πληρώνουν τη σκλαβωμένη Ελλάδα, προκειμένου να αναλάβει αυτή τα κερατιάτικα. Με τη «βοήθεια» να δίδεται σε είδος, εξοπλισμό, τοποτηρητές και χρήμα.
Ο αρμόδιος ελληνόφωνος αναπληρωτής υπουργός για την δήθεν προστασία τού πολίτη και την λαθρομεταναστευτική πλημμυρίδα Κουμουτσάκος συμμετείχε σε διεθνές συνέδριο και μάλιστα σε κλειστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης. Θέμα συζήτησης ήταν «οι διεθνείς διαστάσεις τού προσφυγικού και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».
Έχουμε σαφή εφαρμογή τού σχεδίου τού σιωνιστή Goodenhove Kallergi για την διοχέτευση ασιανών και αφρικανών στην Ευρώπη, με στόχο την δημιουργία ενός παγκόσμιου τύπου ανθρώπου. Εδώ έχουμε δύο ξεκάθαρες παραδοχές των σιωνιστών παγκοσμιοποιητών. Πρώτον, το δήθεν προσφυγικό χρησιμοποιείται για την εθνοφυλετική αλλοίωση των ευρωπαϊκών λαών και δεύτερον, ότι ο κυρίαρχος στόχος των προαιώνιων εχθρών Θεού και Ανθρώπου είναι ο Αποστολικός Στυλοβάτης τής Θείας Νομοτέλειας Ελληνισμός.
Τα εθνικά μας συμπεράσματα είναι σαφέστατα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο εξόφθαλμης παρανομίας, ένα φαινόμενο καθαρής κρατικής αυθαιρεσίας με την συνδρομή μιας διεθνούς συνομωσίας. Το λαθρεμπόριο ανθρώπων που προέρχονται από τον ισλαμικό κόσμο τής βίας για την εξάπλωση τής ψευτοθρησκείας τους εισέρχεται δίχως καν να τεθεί σε δημοψήφισμα η αποδοχή τής κοινωνικής αλλοίωσης από τούς Έλληνες, στους οποίους λέγεται ψευδώς πως πρόκειται για την είσοδο «ευπαθών» ανθρώπων. Διότι κι αν ακόμη επρόκειτο για νόμιμο φαινόμενο, από απόψεως μείζονος εθνικού λόγου ασφάλειας έπρεπε να τεθεί στην κρίση τού λαού.
Η Ελλάς έχει πολλούς λόγους να αρνηθεί την είσοδο ξένων πληθυσμιακών ομάδων. Διάγει βίο εξαιρετικά φτωχό με φθίνουσα εθνική παραγωγική μηχανή και ανύπαρκτο εθνικό εισόδημα. Τα όποια πλεονάσματα προέρχονται από φόρους και δάνεια που καταλήγουν μαζί με την ρευστοποίηση τής εθνικής μας περιουσίας στους τοκογλύφους. Ο ελληνικός πληθυσμός λιγοστεύει, μεταναστεύει και γερνά. Η περιφέρεια ερημώνεται και οι λαθροεισβολείς μετακινούνται μεταξύ άλλων σε περιοχές που μάς διεκδικούν οι προσωρινοί γείτονες σε βορρά και ανατολή, ορμώμενοι από προσωρινά σκλαβωμένη ελληνική γη.
Η θέση τού Εθνικιστικού μας Κινήματος είναι ξεκάθαρη. Η Ελλάς ανήκει αποκλειστικά και μόνον στους Έλληνες σε πίστη, αίμα και συνείδηση, ομού και αδιαιρέτως. Η δική μας Αληθινή Ελλάς είναι κράτος εθνικό, λαϊκό και φυλετικό. Οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι τής Ελλάδος διοχετεύονται στην οικονομική ενίσχυση και την φοροαπαλλαγή τής ελληνικής οικογένειας για την γέννηση κάθε ελληνόπουλου, χωριστά και πρόσθετα. Η ασφάλεια των Ελλήνων και η εθνική μας ταυτότητα είναι απαραβίαστη προτεραιότητα. Μεγάλη Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, Πατριωτών και Εθνικιστών.
Γράφει ο Καραχάλιος Σπυρίδων τού Κωνσταντίνου
https://ethnikistikosagwn.blogspot.comΣτην υπηρεσία των λαθρομεταναστών ο Ελληνικός Στρατός…70843049_164358394709404_1464644699032649728_n__article.jpgΕπί ΣΥΡΙΖΑ, οι στρατιώτες μας μετατράπηκαν σε παραδουλεύτρες των λαθρομεταναστών, ετοιμάζοντας και «γυαλίζοντας» τα παλιά στρατόπεδα που μετατράπηκαν σε hotspots. Επί του νέου ΣΥΡΙΖΑ, του Κούλη Μητσοτάκη, το ΑΙΣΧΟΣ συνεχίζεται…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ
Βαστάτε ΜΚΟ τις βάρκες – Η «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ άρχισε τις… απελάσεις!3604703974__article.jpgΌταν η «Ομάδα Αλήθειας» είναι τσακωμένη με την… αλήθεια!
Επειδή οι Νεοδημοκράτες μόλις άρχισαν να καταλαβαίνουν την πολιτική ζημιά που υφίστανται από την έκρηξη της λαθρομετανάστευσης, επιστράτευσαν τα γνωστά troll του διαδικτύου για να παίξουν το χαρτί των… απελάσεων.
Έτσι λοιπόν, η περίφημη «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ μας ενημέρωσε ότι μετά την τελευταία σύσκεψη για το «μεταναστευτικό» (δεν έχουν ούτε το θάρρος να μιλήσουν για λαθρομετανάστευση και θέλουν και… απελάσεις!), η «πατριωτική» (ολέ) κυβέρνηση της ΝΔ, ΘΑ (…) απελάσει 10.000 αλλοδαπούς μέχρι το τέλος του 2020.
ΔΗΛΑΔΗ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 30 ΗΜΕΡΕΣ!!!
Σημειώστε ότι μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα μεταφέρει χιλιάδες «πρόσφυγες» σε σπίτια και ξενοδοχεία των αστικών κέντρων, οι ροές ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ, γιατί τα… καλά νέα μαθαίνονται γρήγορα στην Συρία, το Πακιστάν και την Αφρική!
Το γεγονός ότι ακόμα και χρήστες του διαδικτύου επισημαίνουν στην «Ομάδα Αλήθειας» την σκληρή… αλήθεια, δεν τους πτοεί καθόλου. Λες και πρόκειται να γίνουν ποτέ απελάσεις; Σε κουβέντα να βρισκόμαστε!
Το ίδιο παραμύθι έπαιξε σήμερα και ο «εθνικοπατριώτης» Άδωνις Γεωργιάδης. Μίλησε και εκείνος στον ΑΝΤ1 για «απελάσεις», μέχρι τα τέλη του 2020, χωρίς να μας εξηγεί τι θα γίνει… μέχρι τότε!
Η Ελλάδα χάνεται και η ΝΔ μας δουλεύει με τις ομάδες αλήθειας και τους μπουμπούκους – Μόνη δύναμη Αντίστασης στον αφελληνισμό της Πατρίδας μας, παραμένει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Τώρα καταλαβαίνετε γιατί ήθελαν ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, εκτός βουλής το Εθνικιστικό Κίνημα;Τι αποφάσισε το υπουργικό για το «μεταναστευτικό»: Δωρεάν διαμερίσματα για τους αλλοδαπούς στα αστικά κέντρα της χώρας!
Σχέδιο για την «αποσυμφόρηση» της Μόριας και των νησιών και αντίστοιχης συμφόρησης της πάντα φιλόξενης «ενδοχώρας» μέσα στο επόμενο δίμηνο τίθεται σε εφαρμογή, όπως αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο. παράλληλα, η κυβέρνηση αποφάσισε να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες των επιστροφών και να φτάσουν τις 10.000 έως το τέλος του 2020.
Η αποσυμφόρηση στη Μόρια θα επέλθει μέσω της επιτάχυνσης των διαδικασιών για το άσυλο – το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και τη μεταφορά «προσφύγων» σε διαμερίσματα στην ηπειρωτική χώρα, μέσω χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκαν εκτενώς οι τελευταίες εξελίξεις στις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές και το σχέδιο νόμου για την αυστηροποίηση του πλαισίου αίτησης και χορήγησης ασύλου.
Αναφορικά με το πρώτο, με βάση την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων εθνικότητας όσων εισέρχονται στη χώρα, κοινή πεποίθηση είναι ότι πλέον πρόκειται για μεταναστευτικό πρόβλημα και όχι προσφυγικό.
Χρειάστηκαν να περάσουν όμως πάνω απο τέσσερα χρόνια για προχωρήσουν στην κοινή αυτή διαπίστωση.
Η αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί τον συνδυασμό των παρακάτω μέτρων:ep.jpgΕνίσχυση της φύλαξης των συνόρων μας, ιδίως με αύξηση των περιπολιών στη θάλασσα. Ήδη την τελευταία εβδομάδα έχουν ενισχυθεί οι περιπολίες και γίνονται καθημερινά επιπλέον 23 περιπολίες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Κατασκευή κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, για όσους παράνομα εισήλθαν στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο, ή η αίτησή τους απορρίπτεται.
Αύξηση των επιστροφών, από 1.806 στα 4,5 χρόνια της προηγούμενης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε 10.000 μέχρι το τέλος του 2020.
Κατάρτιση λίστας «ασφαλούς χώρας», ώστε να επιστρέφονται αμέσως σε αυτή όσοι εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα.
Συνέχιση της αποσυμφόρησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με μεταφορά στην ενδοχώρα.
Διεθνοποίηση του προβλήματος
Διεθνοποίηση του προβλήματος, πέραν της ανάδειξης του θέματος από τον Πρωθυπουργό στην 74η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με τέσσερις ενέργειες:
(α) Πρωτοβουλία για τη μεταναστευτική οδό της Ανατολικής Μεσογείου, με σχετικό έγγραφο το οποίο θα παρουσιαστεί από κοινού από Βουλγαρία, Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 7-8 Οκτωβρίου 2019.
(β) Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Κουμουτσάκου στην Τουρκία στις 2-3 Οκτωβρίου 2019 για συνομιλίες για το θέμα με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Σοϊλού.
(γ) Επίσκεψη των Υπουργών Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας σε Τουρκία και Ελλάδα εντός της εβδομάδας.
(δ) Ελληνική πρωτοβουλία για συμπερίληψη του θέματος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 17ης – 18ης Οκτωβρίου 2019.
Το νομοσχέδιο Χρυσοχοϊδη
Σχετικά με το δεύτερη πτυχή του προβλήματος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης παρουσίασε το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση και αυστηροποίηση των διαδικασιών αίτησης και χορήγησης ασύλου. Βασικοί στόχοι είναι:
α) Να διορθωθεί το αδόμητο ελληνικό σύστημα ασύλου, που αδυνατεί λόγω εγγενών σχεδιαστικών σφαλμάτων να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα μέσα στην οποία λειτουργεί, όπως οι αυξημένες ροές και το γεγονός ότι ο Βαλκανικός διάδρομος προς την Ευρώπη παραμένει κλειστός,
β) Να τεθούν κανόνες, σαφείς και συγκεκριμένοι, βάζοντας τέλος στην αναρχία: στους αλλοδαπούς, στις δομές, στις υπηρεσίες, στην διαδικασία εξέτασης,
γ) Να εξαλειφθούν οι συνέπειες μίας ιδεοληπτικής νομοθέτησης που οδήγησε σε έναν απροσδιόριστο αριθμό αλλοδαπών που δεν εντοπίζονται από τις αρχές και κατά συνέπεια δεν επιστρέφονται στις χώρες καταγωγής τους, και
δ) Να διαμορφωθεί ένα νέο σύστημα ασύλου, συμπαγές, δομημένο, αυστηρό, δίκαιο, σχεδιασμένο υπό το φως των έκτακτων συνθηκών.
Βασικές αρχές του νομοσχεδίου είναι:
α) Πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο, όπως προβλέπει το Ενωσιακό δίκαιο,
β) Απαίτηση οι αιτούντες να συνεργάζονται με τις εθνικές αρχές,
γ) Ένταξη στο σύστημα ασύλου μόνο όσων αιτούντων έχουν προσφυγικό προφίλ και διατήρηση στο σύστημα μόνον όσων εξ αυτών συμμορφώνονται προς τις υποχρεώσεις τους,
δ) Γρήγορη απένταξη από το σύστημα όσων παρελκυστικά υποβάλουν αιτήματα ασύλου.
Στόχος των παραπάνω παρεμβάσεων είναι η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών εντός τριμήνου.
Για πρώτη φορά η χώρα αποκτά έναν νόμο περί διεθνούς προστασίας. Σε ένα ενιαίο κείμενο συμπεριλαμβάνονται οι Οδηγίες που συγκροτούν το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου και διέπουν την υποδοχή, τη διαδικασία εξέτασης και την αναγνώριση των αιτούντων.

  • Προβλέπεται πως οι επιδόσεις μπορούν να γίνουν όχι μόνο στους αιτούντες αλλά και στους πληρεξούσιους δικηγόρους τους που καθίστανται αυτοδικαίως και αντίκλητοι.
  • Προβλέπεται ότι η διάρκεια του δελτίου αιτούντος άσυλο είναι πλέον εννεάμηνης διάρκειας, προκειμένου να έρχονται πιο τακτικά σε επαφή με τις αρχές και να καθίσταται ακόμα πιο ευχερής ο εντοπισμός τους. Ενώ εξάλλου για πρώτη φορά συνδέεται η διάρκεια των δελτίων με την έκδοση της απόφασης και όχι με την επίδοση όπως συνέβαινε έως σήμερα.
  • Σταματάει η «μηχανή παραγωγής προσφυγών» που έως σήμερα λειτουργούσε λόγω των κακών νομοθετικών επιλογών. Η προσφυγή στις Επιτροπές προϋποθέτει δικόγραφο με λόγους, και όχι ένα προεντυπωμένο έγγραφο που έως σήμερα χορηγείτο από την ίδια την υπηρεσία στους αιτούντες.

Σύρος Χριστιανός μετανάστης επέστρεψε στην Συρία: «Δεν έχετε καταλάβει ποιους έχετε δεχθεί»Κι όμως κύριοι έχουμε πόλεμο… Επίκαιρο άρθρο του Υποστράτηγου ε.α. Λευτέρη Παπαϊωάνουtopografiko-papaioanou.jpgΆρθρο του Λευτέρη Παπαϊωάνου
Σκοπός κάθε πολέμου είναι, η με βίαιο τρόπο κάμψη της αντίστασης ή της θέλησης για αντίσταση ενός λαού, προκειμένου η χώρα που επιτίθεται σε μία άλλη να πετύχει τους σκοπούς της.
Οι μορφές σύγκρουσης, μεταξύ δύο ή περισσοτέρων χωρών μπορεί να γίνουν με ορθόδοξους ή ανορθόδοξους τρόπους, όπως:
• Με απ ευθείας σύγκρουση στρατευμάτων και συμβατικά όπλα (πεπερασμένη μέθοδος).
• Από απόσταση, με αεροπορία ή πυραυλικά συστήματα.
• Με πυρηνικά, βιολογικά ή χημικά όπλα.
• Με οικονομική ή ηλεκτρονική επίθεση.
• Με στοχευμένες ψυχολογικές ή καταδρομικές επιχειρήσεις.
• Και τέλος, με νέα μορφή Υβριδικού πολέμου δηλαδή «επίθεση» με εκμετάλλευση του ανθρώπινου παράγοντα όταν αυτός βρίσκεται σε κατάσταση επιβίωσης.
Ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή.
Από το 2013 όταν στη Συρία άρχισε ο πόλεμος να παίρνει τις διαστάσεις που γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα, ήδη από τα νότια σύνορα της Τουρκίας είχαν περάσει περισσότεροι από 1,5 εκ. πρόσφυγες.
Προ αυτής της κατάστασης, η Πτέρυγα Ψυχολογικών Επιχειρήσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας συνέστησαν στον Πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν ότι, είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία αφενός,
• να απορροφήσουν όλα τα «μεγάλα πορτοφόλια» (περισσότερα από 100 δις δολάρια) των Σύρων πολιτών που εγκατέλειπαν τη χώρα τους παρέχοντας τους το δικαίωμα της μόνιμης παραμονής και εργασίας και αφετέρου
• να δημιουργήσουν στα σύνορα με τη Συρία ένα ανθρώπινο τείχος από κατατρεγμένους και οικονομικά αδύναμους πρόσφυγες εγκλωβισμένους σε 23 Hot Spot με τα οποία θα εκβίαζε τη διεθνή κοινότητα για οικονομικές και όχι μόνο παροχές.
Το 2015 με την εξέλιξη των συγκρούσεων στο ίδιο μέτωπο, η Τουρκία αντιλήφθηκε ότι, οι προσφυγικές ροές αν συνδυαστούν και με διακίνηση ανεξέλεγκτου αριθμού μουσουλμάνων λαθρομεταναστών από τις αφρικανικές και όχι μόνο χώρες, θα τις έδινε ένα ισχυρό όπλο «να επιτεθεί» και να εκβιάζει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.
Έτσι, από την άνοιξη του 2015 υιοθετεί το «δόγμα της εκμετάλλευσης των ανθρώπινων μαζών» και υπό τη καθοδήγηση του Υπουργείου Εξωτερικών ο αποκλειστικός διακινητής η τουρκική Στρατοχωροφυλακή (Türk Jandarması) άρχισε τη «προσβολή» των νησιών μας με το «νέο όπλο από ανθρώπινες βόμβες» θα λέγαμε κάτι σαν κατευθυνόμενα βλήματα που είναι οι εκατοντάδες βάρκες φορτωμένες με άοπλους αλλά «μάχιμους τυχοδιώκτες» εκμεταλλευόμενη ένα κενό που αφήνει το διεθνές δίκαιο σχετικά με τη νομική υπόσταση και διακίνηση των προσφύγων και μεταναστών.Συνέχεια εδώ:
https://www.lesvosnews.gr/31079/ki-omos-kyrioi-echoyme-polemo-epikairo-arthro-toy-ypostratigoy-e-a-leyteri-papaioanoy/?fbclid=IwAR0Akb6LAwEBKkPetaluwg3zwfmh5KZploHWOYGaXqL7CO5pMdTJRKkVycIΛαθρομετανάστες & Hot Spots – Ό,τι Γίνεται Στο Καλαί Της Γαλλίας, Θα Γίνει Και Στην ΕλλάδαΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr