Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στον Κρεμαστό Ευβοίας, μετά από ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η πυροσβεστική κατάφερε να ελέγξει όλα τα μέτωπα.

Σύμφωνα με τους κατοίκους στο χωριό Γάια η φωτιά ξεκίνησε από σημείο με κολώνα φωτισμού. Οι πρώτοι αυτόπτες μάρτυρες που έσπευσαν εκεί, αντίκρισαν τις φλόγες να ξεπηδούν γύρω από την κολώνα της ΔΕΗ, όπως μεταδίδει ο Γιώργος Κρατημένος για το OPEN.

Δες πόσα εξοικονομείς στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΣύγκρινε Τώρα

«Η ΔΕΗ που ήρθε χθες δυο φορές, είπε ότι “δεν είναι δικό μας το πρόβλημα"» δηλώνει κάτοικος της περιοχής.

Άλλος, περιγράφοντας τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πετάχτηκε σε δευτερόλεπτα. Ήταν κάτι πιτσιρίκια εκεί, μέχρι να ανέβουν στο χωριό να φωνάξουν, η φωτιά είχε φτάσει απέναντι».

«Δόθηκε μάχη για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα μέτωπα και να μπορέσουμε να φέρουμε τις πυροσβεστικές δυνάμεις κοντά στο μέτωπό της φωτιάς. Αυτή τη μάχη φαίνεται πως την κερδίσαμε προς το παρόν και μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι» είπε νωρίτερα σήμερα, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς ενώ ακριβώς την ίδια εκτίμηση έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο οποίος υπογράμμισε πως «μπορέσαμε και κρατήσαμε το μέτωπό της φωτιάς μακριά από τον οικισμό και απομακρύναμε με αυτό τον τρόπο την απειλή».

Όλες οι ειδήσεις

Ναυάγιο στη Μύκονο: Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία - Η αποθράσυνση της Άγκυρας και οι κλειστοί δίαυλοι επικοινωνίας

Οι άνθρωποι υπεύθυνοι για πάνω από το 90% των πετρελαιοκηλίδων στις θάλασσες

Fuel Pass: Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώσεις για τη διεύρυνσή του - Ποιους θα αφορά

Τα θρυλικά 80s μέσα από τις διαφημίσεις τους…