Οι καταναλωτές μπορεί να αποτελέσουν τη δύναμη που θα δώσει ώθηση στην οικονομία που συνεχώς επιβραδύνει , όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία (Eurostat). Συγκεκριμένα, το λιανικό εμπόριο σημείωσε άνοδο 1,1% τον μήνα Ιούνιο στην Ευρωζώνη, ξεπερνώντας σημαντικά τις προσδοκίες των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση 0,2%. Στην ΕΕ των […]

Οι καταναλωτές μπορεί να αποτελέσουν τη δύναμη που θα δώσει ώθηση στην οικονομία που συνεχώς επιβραδύνει , όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία (Eurostat).

Συγκεκριμένα, το λιανικό εμπόριο σημείωσε άνοδο 1,1% τον μήνα Ιούνιο στην Ευρωζώνη, ξεπερνώντας σημαντικά τις προσδοκίες των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση 0,2%. Στην ΕΕ των 28 αυξήθηκε κατά 1,2%. Σημειώνεται ότι τον Μάιο ο όγκος του λιανικού εμπορίου είχε μειωθεί κατά 0,6% στην ευρωζώνη και κατά 0,7% στην ΕΕ.

Το εμπόριο σημείωσε άνοδο χάρη σε καύσιμα, τρόφιμα και ποτά ενώ μεγάλη άνοδο σημείωσαν οι πωλήσεις ενδυμάτων και υποδημάτων, με αποτέλεσμα να αντισταθμιστεί η πτώση που κατέγραψαν οι πωλήσεις τον Μάιο.

Στο μεταξύ, η Eurostat ανακοίνωσε πτώση για τις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία κατά 0,6% στην ευρωζώνη. Πρόκειται για τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα πτώσης. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μικρότερη πτώση της τάξης του 0,3%.