«Φάκελος Μουρτζούκου»: Οι 4 απόπειρες μέχρι τη δολοφονία και το κείμενο-κόλαφος για τη σύλληψή της

«Κόλαφος» είναι το σκεπτικό που αναφέρεται στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της Ειρήνης Μουρτζούκου. Στο κείμενο του εντάλματος περιγράφονται όλες οι ανθρωποκτονίες και οι απόπειρες τις οποίες κατηγορείται πως διέπραξε η 25χρονη.

«Σκότωσες το βρέφος σου»

Τα γεγονότα που καταγράφονται στο κείμενο του εντάλματος είναι διατυπωμένα με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο, απευθύνοντας ευθέως τις κατηγορίες για τα περιστατικά αυτά στην Ειρήνη Μουρτζούκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 08.07.2025 13:34Δύο νεκροί σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα μετά από επίθεση των ΧούθιΕλλάδα | 08.07.2025 14:38Δυστύχημα σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική: Στο εδώλιο τέσσερις κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 19χρονου

«Στην Κάτω Αχαΐα, στις 18-6-2022, σε αδιευκρίνιστο ακόμη χρόνο και πάντως πριν τις 23.30 μμ., ενεργώντας με πρόθεση […] τέλεσες το έγκλημα της ανθρωποκτονίας, όντας μέλος οικογένειας, σε βάρος άλλου μέλους της οικογένειας σου. Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω χρόνο, σκότωσες το ανήλικο θήλυ βρέφος σου […] φράσσοντας εντελώς τις αναπνευστικές οδούς (μύτη και στόμα) προκαλώντας του υποξία με ασφυκτικό υποξικό μηχανισμό […].» αναφέρουν οι ανακριτικές Αρχές στο ένταλμα που εκδόθηκε αναφορικά με την δολοφονία του πρώτο βρέφος, ηλικίας 19 ημερών, το οποίο είχε εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις του τον Ιούνιο του 2022.

Οι 4 απόπειρες μέχρι τη δολοφονία

Το δεύτερο παιδί της πέθανε έπειτα από 33 ημέρες νοσηλείας στο Παίδων «Αγία Σοφία» τον Οκτώβριο του 2023. Είχε μεταφερθεί εκεί με σπασμούς και εικόνα επιληψίας, έλαβε αντιεπιληπτική αγωγή και εκδήλωσε νέα επεισόδια προτού πεθάνει.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που είναι στη διάθεση του ethnos.gr, η Ειρήνη Μουρτζούκου κατηγορείται πως προσπάθησε να σκοτώσει το δεύτερο παιδί της 4 φορές πριν τελικά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ένταλμα, το δολοφονήσει στις 17 Οκτωβρίου του 2023.

Όπως περιγράφεται μία από τις απόπειρες: «[…] ενώ ήσουν μόνη με το ανήλικο θήλυ βρέφος σου (αναφέρεται το όνομα του βρέφους) αγνώστου πατρός που γεννήθηκε στις 18-8-2023, επιχείρησες να σκοτώσεις αυτό, φράσσοντας εντελώς τις αναπνευστικές οδούς (μύτη και στόμα) με αδιευκρίνιστο ακόμη κατά την ανάκριση τρόπο, πλην όμως δεν ολοκλήρωσες την πράξη σου από λόγους ανεξάρτητους της βούλησής σου, και δη επειδή ήλθε η μητέρα σου και κάλεσε το ΕΚΑΒ

Τελικά, όπως αναφέρεται στο ένταλμα σύλληψης, στις 17-10-2023, στις 3.30 π.μ., η Ειρήνη Μουρτζούκου σκότωσε το ανήλικο βρέφος της στον θάλαμο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Η δολοφονία του παιδιού της φίλης της

«Συγκεκριμένα στην Πάτρα στις 11-12-2020 και περί ώρα 16.30 εντός θαλάμου του Καραμανδάνειου – Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών όπου νοσηλευόταν το θήλυ βρέφος της φίλης του Α.Ρ. και του Γ.Α., γεννημένου στις 22-7-2020, και ενώ εκείνη (η Α.Ρ.) σου είχε ζητήσει να παραμείνεις για λίγο στον θάλαμο έως ότου επανέλθει από την οικία που διαμένεις εσύ ούσα μόνη σου στο θάλαμο με το άνω βρέφος, ευρισκόμενη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που επέτρεπε την πλήρη σκέψη, τόσο κατά τον χρόνο λήψης της απόφασης όσο και κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης, αποπειράθηκες να σκοτώσεις, φράσσοντας εντελώς τις αναπνευστικές οδούς (μύτη και στόμα) με αδιευκρίνιστο ακόμα κατά την ανάκριση τρόπο, πλην όμως δεν ολοκλήρωσες την πράξη σου […] διότι επενέβησαν άμεσα οι ιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου και το βρέφος διασώθηκε

Έτσι περιγράφεται στο κείμενο του εντάλματος η απόπειρα δολοφονίας του παιδιού της κουμπάρας της Μουρτζούκου, το 2020 στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν προκύψει από την έρευνα, η 25χρονη από την Αμαλιάδα κατηγορείται για την δολοφονία και του παιδιού αυτού καθώς: «Στις 4-2-2021 […] ενώ πρόσεχες το ως άνω βρέφος καθώς η μητέρα του απουσίαζε […] σκότωσες το ως άνω θήλυ βρέφος που γεννήθηκε στις 22-7-2020, φράσσοντας εντελώς τις αναπνευστικές οδούς (μύτη και στόμα) με αδιευκρίνιστο ακόμη κατά την ανάκριση τρόπο προκαλώντας του υποξία με υποξικό – ασφυκτικό μηχανισμό, από την οποία ως μόνη ενεργό αιτία επήλθε ο θάνατός του […]».

Διαβάστε ακόμη

Πώς οι Αρχές «έδεσαν» την Ειρήνη Μουρτζούκου για την πολύκροτη υπόθεση της Αμαλιάδας - Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης

f335d4dc-f6ec-4b59-9303-de5f16fbdd2a.jpg

Πανελλήνιες 2025: Στις 25 Ιουλίου ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

2be62e78-75db-4f00-b135-57308317fecb.jpg

Χρήστος Μάστορας: «Όταν μου έγινε η πρόταση να υποδυθώ τον Καζαντζίδη απόρησα, όπως και όλη η Ελλάδα»

f297d2c2-0eb6-4bdc-b57f-e291d1d39a9d.jpg

Οι δικογραφίες για το Ταμείο Ανάκαμψης στα «πρωτοβρόχια», οι επαφές Βορίδη με βουλευτές για την αθωότητά του και οι 130 λέξεις του Κ. Αχ. Καραμανλή για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

ea4ec54f-553c-4664-90fd-a74adcd03130.jpg