«Προϋπόθεση για να γίνουν επενδύσεις είναι να υπάρχουν κεφάλαια», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ

«Είναι καλύτερο να έχουμε για κάποιο διάστημα λιγότερα κέρδη ή και ζημιές και να διασφαλίσουμε τη συνέχιση των επενδύσεων και της εργασίας, παρά να έχουμε επιπτώσεις στην ανάκαμψη» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Grant Thornton, υπερτονίζοντας ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν, πρέπει και θέλουν να στηρίξουν την ελληνική οικονομία και την αγορά εργασίας ενάντια στην ύφεση που φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού.

«Προϋπόθεση για να γίνουν επενδύσεις είναι να υπάρχουν κεφάλαια», σημείωσε ο κ Φέσσας, ενώ τόνισε ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει αφενός να υπάρξει η παροχή ρευστότητας μέσω δανείων με χαμηλό κόστος και αφετέρου να μειωθούν οι φόροι και οι εισφορές που πληρώνουν επιχειρήσεις αλλά και εργαζόμενοι.

«Η αύξηση της ρευστότητας στην οικονομία μπορεί να γίνει με δανειακά κεφάλαια χαμηλού κόστους στις επιχειρήσεις και ειδικά αν έχουμε ευρωπαϊκούς φορείς που συνεπενδύουν στην Ελλάδα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Σχολιάζοντας τις εαρινές εκτιμήσεις της Κομισιόν για ύφεση 9,7% φέτος ο κ. Φέσσας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι προβλέψεις αυτές είναι απαισιόδοξες και ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μικρότερη ύφεση.

Σχολιάζοντας την αγορά ακινήτων ο κ Φέσσας υποστήριξε ότι η αγορά κατοικιών θα αργήσει να ανακάμψει, ενώ εκτίμησε ότι μείωση στη ζήτηση θα υπάρξει και στα επαγγελματικά ακίνητα. «Υπάρχει μια σαφής ύφεση που θα ακολουθήσει την πανδημία και συνήθως έχουμε πτώση στις αγορές μεγάλων περιουσιακών στοιχείων, ενώ και οι τράπεζες είναι πιο διστακτικές στο να δανείσουν», σημείωσε.