**Επικίνδυνη για την Δημοκρατία χαρακτήρισε ο Νίκος Φίλης την παραμονή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση για επιβολή αστυνομοκρατίας με αφορμή τα επεισόδια στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

«Ζούμε κρίσιμες στιγμές. Η κοινωνία αγωνιά για την επέκταση της πανδημίας και για την ανικανότητα της κυβέρνησης να την αντιμετωπίσει. Η μόνη σταθερά της κυβέρνησης είναι η αστυνομοκρατία και η άγρια καταστολή σαν αυτή που έζησαν οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης, παρά τα ψέματα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που θα αναγκαστεί να τα καταπιεί ο κ. Χρυσοχοϊδης ο οποίος παραμένει σε αυτή την θέση που είναι επικίνδυνο για την Δημοκρατία της χώρας» είπε ο κ. Φίλης στη Βουλή.

Παράλληλα ο ίδιος έσπευσε να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονται για το σύστημα αξιολόγησης που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Απαντώντας η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή σημείωσε για τα γεγονότα στην Νέα Σμύρνη πως «είναι απόλυτα καταδικαστέα εφόσον έχουν γίνει όπως παρουσιάζονται».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr**