Προειδοποίηση προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απευθύνει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης να μην θέσει υπό τη αιγίδα της συνέδριο προώθησης «επιστημονικού σχεδίου πάνω στο οποίο θα πατήσει η κυβέρνηση για να αιτιολογήσει νομοθετικές πρωτοβουλίες της στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Φίλης, αναφέρει: «Πληροφορούμαστε ότι το σχέδιο διαφημίζει, ανάμεσα σε άλλα, τον ”δυναμισμό” που δήθεν θα προσδώσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, που απαγορεύεται από το Σύνταγμα. Επίσης, προτείνει την κατάργηση της δημοκρατικής διοίκησης στα ΑΕΙ, με ολική επαναφορά του νόμου Διαμαντοπούλου, που ως γνωστό, μετά τις αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας πέρασε στα αζήτητα». Ακολούθως παραθέτει απόσπασμα που έδωσαν οι διοργανωτές στη δημοσιότητα: «Η εκλογή των δημοκρατικών οργάνων στο δημόσιο πανεπιστήμιο έχει δήθεν… αρνητικά αποτελέσματα, όπως πελατειακή ροπή, κομματική εξάρτηση… Η παθογένεια αυτή είναι ευρέως γνωστή και δεν απαιτεί ιδιαίτερη τεκμηρίωση». «Τόση η βεβαιότητα, που αναρωτιέται κανείς, προς τι η συζήτηση και τα συνέδρια», αναφέρει ο κ. Φίλης και προσθέτει:

«Εν κατακλείδι: είναι δικαίωμα των διοργανωτών παρόμοιων εκδηλώσεων να καλλιεργούν τις αρνητικές -κατά τη γνώμη μας- για την κοινωνία και το δημόσιο πανεπιστήμιο απόψεις τους, με όποιον τρόπο νομίζουν. Η απόπειρα όμως εμπλοκής της Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να προσδώσει κύρος και αξιοπιστία σε αντιλήψεις καταδικασμένες από τη μεγάλη πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας είναι -προφανώς- απαράδεκτη. Ο ρόλος της Προέδρου επιτάσσει να θέτει υπό την αιγίδα της την ενότητα του Έθνους και του λαού. Όχι να πέφτει στην παγίδα και να παίρνει έμμεσα θέση σε ανοιχτά ζητήματα που διχάζουν».

Απευθυνόμενος δε προς την Πρόεδρο καταλήγει: «Αναμένω ότι θα το σκεφτεί ”δυο φορές” πριν επιτρέψει στην κυβέρνηση και τους συν αυτώ να πλήξουν τον θεσμό που εκπροσωπεί και ότι διαθέτει τη διορατικότητα να προφυλάξει το αξίωμά της από μια ακόμη ”αιγίδαπαγίδα”».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Πώς πρέπει να χρησιμοποιείται το χάπι της Merck

Γνήσιο υπογραφής: Ψηφιακά πλέον για όλα τα ιδιωτικά έγγραφα

O πρώτος διαστημικός κινητήρας που χρησιμοποιεί ιώδιο (Photo)

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

TAGS: