Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής! Η ανακοίνωση της ΑΝΙΜΑ

Έκπληκτοι λουόμενοι στην παραλία Βουλιαγμένης και Αρτέμιδας είδαν φλαμίνγκο να κολυμπούν στο νερό. 

Τα φλαμίνγκο συνήθως ζουν σε σμήνη και όχι κατά μόνας σε υφάλμυρα νερά, λιμνοθάλασσες και Δέλτα ποταμών  και όχι σε παραλίες. Σύμφωνα με την ΑΝΙΜΑ, τα εν λόγω φλαμίνγκο μάλλον παρασύρθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους παρόλα αυτά φαίνεται ότι είναι υγιή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 06.05.2024 11:21Καλαμάτα: Πατέρας και κόρη τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα - Συνελήφθη 58χρονος

Η οργάνωση παρακολουθεί την υπόθεση και όπως σημειώνει αν κριθεί αναγκαίο θα παρέμβει για να μεταφερθούν τα φλαμίνγκο σε κατάλληλο βιότοπο.

Η ανακοίνωση της ΑΝΙΜΑ

«Εδώ και μία εβδομάδα δεχόμαστε δεκάδες τηλέφωνα αναφορικά με την παρουσία ενός φλαμίνγκο στην πλαζ της Βουλιαγμένης, και από χτες για ένα άλλο στην Αρτέμιδα. Τα πουλιά είναι ενήλικα και υγιή. Τα φλαμίνγκο συνήθως ζουν πολλά μαζί σε υφάλμυρα νερά, σε λιμνοθάλασσες και Δέλτα ποταμών.

Τα συγκεκριμένα δεν ξέρουμε πώς βρέθηκαν σ΄ αυτή την πλευρά της Αττικής, φλαμίνγκο σε κατάλληλο βιότοπο μπορεί κανείς να συναντήσει στο Βουρκάρι Μεγάρων. Ισως παρασύρθηκαν από τους δυνατούς ανέμους.Το φλαμίνγκο της Βουλιαγμένης φέρει δαχτυλίδι, και η ΑΝΙΜΑ έχει ήδη επικοινωνήσει με το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης ως προς την προέλευσή του, θα έχουμε πληροφορίες τις επόμενες μέρες.

Τα πουλιά αυτά πετούν, δεν είναι εύκολο να πιαστούν, για να μεταφερθούν σε καταλληλότερο μέρος. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και τις πληροφορίες, παρακολουθούμε και τις δύο περιπτώσεις, αν χρειαστεί θα παρέμβουμε».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Εντείνεται η ανησυχία για τη Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφας, για τις οποίες είχε δώσει εντολή εκκένωσης

6feaf894-b096-4e01-849d-d0aa07eec7f4.jpg

Σκηνές τρόμου στις ΗΠΑ: Ένοπλος εισέβαλε σε εκκλησία για να σκοτώσει τον ιερέα - Μπλόκαρε το πιστόλι του

8ec3e774-99a2-4b0d-a58b-f5eba3108e7e.jpg

Λευτέρης Πετρούνιας στο OPEN: «Η δουλειά τώρα ξεκινάει - Δεν υπάρχει άλλος στόχος στο Παρίσι από το χρυσό»

538147f4-fbfb-4c75-a665-4d28fbb0bf1f.jpg

Τρύπα του όζοντος: Τα ζώα της Ανταρκτικής «καίγονται» από τον ήλιο - Καμπανάκι από επιστήμονες

996bdb23-0be8-4b14-8c4c-91e5206bdeff.jpg