Οι επτά ζήτησαν και πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας

Ελεύθερος αφέθηκε ο 13χρονος Κρητικός που εμπλέκεται στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο Φόδελε. Νωρίτερα είχε αφεθεί ελεύθερη και η μητέρα του, η οποία κατηγορείται για πλημμέλημα (παραμέληση εποπτείας ανηλίκου).

Σημειώνεται ότι ο ανήλικος βαρύνεται με κακουργηματική δίωξη.

Εκτός από τον 13χρονο, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμού κακουργήματος σε άλλους 7 συλληφθέντες. Με λίγα λόγια, οι 8 από τους 9 συλληφθέντες βαρύνονται με κακουργηματικές ποινικές διώξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι 7 ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.

Εξάλλου, κακουργηματική ποινική δίωξη ασκήθηκε και στον 49χρονο πατέρα του ανηλίκου, ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, ο 49χρονος αναμένεται να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση των Αρχών μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Στην απολογία του στον ανακριτή, ο 13χρονος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει “καν τι είναι τα ναρκωτικά”. Όπως δήλωσαν στο neakriti.gr οι συνήγοροι υπεράσπισής του Γιώργος Κοκοσάλης και Άγγελος Ζερβός, “είναι ένα παιδί της ηλικίας του σαν όλα τα άλλα, το οποίο είχε την ατυχία να ζήσει πρωτόγνωρες καταστάσεις που δεν αντιστοιχούν ούτε σε ώριμο ενήλικα”.

Επισημαίνεται ότι συνήγορος υπεράσπισης των 3 αλλοδαπών κατηγορουμένων είναι ο δικηγόρος Ελευθέριος Κάρτσωνας. Όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο κ. Κάρτσωνας, οι δύο εξ αυτών δηλώνουν αθώοι, ενώ ο τρίτος υποστηρίζει ότι προμηθεύτηκε κοκαϊνη για δική του αποκλειστική χρήση.