Κόσμος ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Φοιτητές στο Μαυροβούνιο «Δεν θα παραδώσουμε τα ιερά μας»


Μετά τους ιατρούς και τους δημοσιογράφους, οι οποίοι με ανακοινώσεις τους στηρίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία στον αγώνα που δίνει ενάντια στον νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση της χώρας, 615 φοιτητές από διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας συμπαραστέκονται στον αγώνα της Εκκλησίας.

«Δεν θα παραδώσουμε τα ιερά μας», τονίζουν οι φοιτητές, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση τους.

«Βλέποντας όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα με κύριο στόχο την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, δεν θα μπορούσαμε να μην λάβουμε θέση ως φοιτητές. Έχουμε κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να παραδώσουμε ποτέ. Και αυτό είναι τα ιερά μας. Όλοι εσείς, ιερείς και μοναχοί, όλο αυτό το διάστημα αγωνίζεστε γι’ αυτή τη διάσωση. Και εμείς είμαστε στο πλευρό σας. Επιστευόμαστε την Εκκλησία μας, εμπιστευόμαστε την πατρίδα μας και δεν θα αφήσουμε κανέναν αυτά να τα αγγίξει», αναφέρουν σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.


Η ανακοίνωση των δημοσιογράφων

Την ίδια ώρα ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας καλεί την πολιτεία να σεβαστεί το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας.

«Η θρησκευτική ελευθερία αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Αν αυτή καταπατηθεί, τότε αυτόματα έχει καταπατηθεί και η ελευθερία των πολιτών», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους οι 98 δημοσιογράφοι που υπογράφουν το κείμενο.

«Εμείς που καθημερινά αγωνιζόμαστε για την ελευθερία του λόγου δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε αυτή την αδικία που συμβαίνει. Απευθύνουμε έκκληση στις αρχές του Μαυροβουνίου να δείξουν άμεσο ενδιαφέρον για την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει μετά τη ψήφιση του νόμου για τις θρησκευτικές ελευθερίες και να σταματήσει την απέλαση κληρικών της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Απευθύνουμε επίσης έκκληση προς τη διεθνή κοινή γνώμη να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον στην κατάφωρη αυτή αδικία έναντι των θρησκευτικών ελευθεριών στη χώρα μας. Οι Ορθόδοξοι κληρικοί στο Μαυροβούνιο έχουν υποστεί πολλές αδικίες και βιαιότητες το τελευταίο διάστημα και αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ορθοδοξία News Agency

6/29/2020