Φοιτητικός σύλλογος του Πανεπιστημίου Κρήτης καταγγέλλει εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτι φοιτήτριας

Φοιτητικός σύλλογος του Πανεπιστημίου Κρήτης καταγγέλλει εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτι φοιτήτριας

Ως φοιτητικός σύλλογος καταγγέλλουμε την απαράδεκτη εισβολή ομάδας αστυνομικών 26/04 το πρωί σε σπίτι φοιτητών και τη στοχοποίηση φοιτήτριας, συνδικαλίστριας μέλος του ΔΣ του ΦΣ Κοινωνιολογίας και μέλος της ΑΝΤΑΡΑ attack.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλλαν το πρωί στο σπίτι ψάχνοντας μανιωδώς να αποδώσουν κατηγορίες για κάποια συνθήματα υπερ της Παλαιστίνης τα οποία μάλιστα συνέβησαν όταν μια εκ των δυο δεν ήταν καν στο Ρέθυμνο. Έπειτα από ώρα οι φοιτητές/τριες αφέθηκαν ελεύθεροι/ες χωρίς κατηγορίες.

Είναι όμως ξεκάθαρο ότι ο πραγματικός λόγος είναι η στοχοποίηση και η τρομοκρατία κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου! Η εισβολή αυτή είναι επίθεση στο φοιτητικό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα!

Πρόκειται για μια εντελώς αυταρχική κίνηση από μεριάς ασφάλειας Ρεθύμνου που εκφράζει την κατεύθυνση της κυβέρνησης που έχει ανοίξει πόλεμο με την νεολαία και τους φοιτητές. Η εισβολή σε σπίτια συνδικαλιστών, φοιτητών, χωρίς κανένα λόγο, η τρομοκράτηση τους, μας θυμίζουν το περιστατικό στα Χανιά με την εισβολή αστυνομίας σε σπίτι συμφοιτητή μας από το Πολυτεχνείο Κρήτης και τα στημένα κατηγορητήρια σε βάρος αγωνιστών! Ενοχλεί που οι φοιτητικοί σύλλογοι τόσο το προγηγούμενο διάστημα όσο και όλα αυτά τα χρόνια βρίσκονται στους δρόμους, όπως φαίνεται και από τις πειθαρχικές διώξεις που την ίδια περίοδο ασκούνται σε αγωνιστές/τριες φοιτητές/τριες στην Πάτρα αλλά και την ποινική δίωξη φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης τα προηγούμενα χρόνια.

Είδαμε και κατά τη διάρκεια του φοιτητικού κινήματος την επιθετική και αυταρχική κατεύθυνση της ΝΔ απέναντι στους φοιτητές και , τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους που αγωνιζόταν για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση κόντρα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και θέλει να βάλει τέλος σε όποιον τολμά να αγωνίζεται και να διεκδικεί. Εισαγγελικές έρευνες και πειθαρχικές διώξεις, απειλές σε φοιτητές/τριες με εισαγγελικές παρεμβάσεις.

Αντίστοιχα, είναι σαφής η πρόθεση ποινικοποίησης κάθε μορφής αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ και το ελληνικό κράτος στηρίζουν με κάθε τρόπο το Ισραήλ που διεξάγει μια γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, ακολουθώντας πιστά την κατεύθυνση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ! Οσο και να προσπαθούν να μας καταστείλλουν, να μας φιμώσουν και να μας τρομοκρατήσουν, εμείς πεισμώνουμε ακόμα περισσότερο. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και το φοιτητικό κίνημα πολλές δεκαετίες έχει αποδείξει ότι θα μπαίνει ανάχωμα στα σχέδια τους και παρά την προσπάθεια να ξεμπερδεύουν με εμάς, πάντα θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Δεν θα επιτρέψουμε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου να μπαίνει ανενόχλητη στα σπίτια μας!

Δεν θα περάσει η προσπάθεια φίμωσης κάθε φωνής που διεκδικεί μια ζωή με αξιοπρέπεια κόντρα στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας.