Φωτιά στη Βόρεια Μακεδονία: Επέστρεψε εγκαυματίας που νοσηλευόταν στην Ελλάδα

Ένας τραυματίας από την Βόρεια Μακεδονία που νοσηλευόταν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών επέστρεψε απόψε στα Σκόπια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣινεμά | 26.03.2025 23:00Στα σκαριά το sequel της ταινίας «Twisters» με πρωταγωνιστές τους Γκλεν Πάουελ και Ντέιζι Έντγκαρ -ΤζόουνςΚόσμος | 26.03.2025 22:59Η Γαλλία δίνει άλλα 2 δισ. ευρώ στην Ουκρανία: Οι δηλώσεις Μακρόν - Ζελένσκι στο Παρίσι

Συνολικά στην Ελλάδα είχαν διακομιστεί 12 εγκαυματίες από την πυρκαγιά στο Κότσανι

Ο ασθενής, που την περασμένη εβδομάδα, μαζί με άλλους έξι τραυματίες από τη Βόρεια Μακεδονία είχε διακομισθεί από τα Σκόπια στην Αθήνα με αεροσκάφος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας έφθασε απόψε στα Σκόπια με εμπορική πτήση. Στο αεροδρόμιο των Σκοπίων τον υποδέχτηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Τίμτσο Μουτσούνσκι και ο υπουργός Υγείας, Άρμπεν Ταραβάρι.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, πρόκειται για τον 22χρονο Άνγκελ Μίτεφ, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά κατά την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου σε νυχτερινό κλαμπ στην πόλη Κότσανι, από την οποία 59 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέοι, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι περίπου 200 τραυματίστηκαν.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Σκοπίων για προληπτικούς λόγους και αύριο αναμένεται να λάβει εξιτήριο και να πάει στο σπίτι του.

Συνολικά στην Ελλάδα είχαν διακομιστεί 12 εγκαυματίες από την πυρκαγιά στο Κότσανι (πέντε στα νοσοκομεία Παπανικολάου και 424 στην Θεσσαλονίκη, και άλλοι επτά στα νοσοκομεία 401 και 251 στην Αθήνα). Από αυτούς, οι 11 συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε ελληνικά νοσοκομεία.

Απόψε επέστρεψαν στα Σκόπια και άλλοι τέσσερις τραυματίες από την πυρκαγιά, που νοσηλευόταν σε νοσοκομεία της Ισπανίας, ενώ χθες το βράδυ επέστρεψε στα Σκόπια και ένας ακόμη τραυματίας που νοσηλευόταν στο Βελιγράδι, όλοι καλά στην υγεία τους.

Ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας δήλωσε πως 23 από τους τραυματίες της πυρκαγιάς στο Κότσανι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία των Σκοπίων και άλλοι 108 σε νοσοκομεία 14 ευρωπαϊκών χωρών, εκ των οποίων οι τέσσερις σε κρίσιμη κατάσταση.

Διαβάστε ακόμη

Στόχος του Τραμπ μια εκεχειρία στην Ουκρανία μέχρι το Πάσχα - Οι κρίσιμες αποφάσεις

cb0895c9-f659-4fbf-9c31-f557ba84dd82.jpg

Θρίλερ με τον νεκρό άστεγο σε εστιατόριο: Βίντεο από τη στιγμή που υπάλληλοι τον αφήνουν στο πεζοδρόμιο

c59344fd-4a96-413c-98f4-c749265c024a.jpg

Η Γαλλία δίνει άλλα 2 δισ. ευρώ στην Ουκρανία: Οι δηλώσεις Μακρόν - Ζελένσκι στο Παρίσι

3b7cc70b-c833-4a1f-b1ea-6afa75ceea0e.jpg

Η παγκόσμια ισότητα των φύλων θέλει 134 χρόνια για να επιτευχθεί: «Άλμα» 20 θέσεων για την Ελλάδα - Πού χωλαίνει ακόμα

3137c1ab-a6c4-4e20-85ce-d383078702a6.jpg