Φωτιά στο Μάτι: Οργή συγγενών και κατοίκων για την απόφαση του δικαστηρίου

Ένταση και αντιδράσεις προκλήθηκαν μετά την ανακοίνωση της προέδρου για τη λύση της συνεδρίασης στη δίκη για το Μάτι και την ανακοίνωση των ποινών των κατηγορούμενων οι οποίοι φυγαδεύτηκαν από την είσοδο που χρησιμοποιούν οι δικαστές.

Η ανακοίνωση των ποινών

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε ποινές φυλάκισης που για τέσσερα πρώην στελέχη της Πυροσβεστικής σωρευτικά ξεπερνούν τα 100 χρόνια. Ωστόσο, όρισε ότι εκτιτέα είναι τα πέντε έτη. Όρισε δε, ότι οι ποινές μετατρέπονται σε χρηματικές, με τα ποσά να κυμαίνονται γύρω στις 40 χιλιάδες ευρώ στον καθένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 29.04.2024 10:44Ελεύθεροι οι 6 καταδικασθέντες για τη φωτιά στο Μάτι: Εξαγοράσιμη η ποινή - «Εμείς έχουμε μόνο τάφους»Ελλάδα | 29.04.2024 11:31 «Λυπάμαι για την απόφαση, αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε καμία σημασία»: Ξεσπά κόρη θύματος για το Μάτι

Η απόφαση έγινε δεκτή με φωνές, χειροκροτήματα ειρωνείας και «μπράβο-μπράβο» από πολλούς κάτοικους.

Η ένταση κορυφώθηκε με την ανακοίνωση της προέδρου για τη λύση της συνεδρίασης, οπότε και απειλήθηκαν επεισόδια όταν κάποιοι από το ακροατήριο κινήθηκαν προς τους κατηγορουμένους και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας.

Σφοδρές αντιδράσεις από τους κατοίκους

Οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των έξι κηρυχθεντων ενόχων για την αναγνώριση ελαφρυντικών προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις στους κατοίκους του Ματιού που βρίσκονταν στην αίθουσα.

«Το δικαστήριο σας αποτελεί προσβολή για τους νεκρούς, τους ζωντανούς και την αλήθεια» άρχισε να φωνάζει κάποιος από το κοινό προκαλώντας φωνές και ξέσπασμα θυμού από άλλους, με αποτέλεσμα να διακόψει την συνεδρίαση το δικαστήριο για λίγη ώρα.

Η ένταση ξεκίνησε όταν οι πολίτες άκουσαν συνήγορο να αναφέρει για τον εντολέα του πως είναι οικογενειάρχης.

«Όλοι έντιμοι οικογενειάρχες είναι... Και εμείς οικογένειες είχαμε… Δεν μπορώ άλλο... Περίμενα έξι χρόνια ...Θα το πάθω το εγκεφαλικό σήμερα. Έχετε καταλάβει τι δικάσατε;» είπε μια γυναίκα..

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε ωστόσο και πάλι διακόπηκε μετά από λίγο. Οι κάτοικοι αντιδρούν με χειροκροτήματα αποδοκιμασίας σε κάθε διακοπή ενώ πολλοί από αυτούς φωνάζουν στους δικαστές «Συγχαρητήρια .Τσίπα δεν έχετε;». Με οργή κάποιοι και κλαίγοντας πολλοί άλλοι φωνάζουν στο δικαστήριο «Στην τρύπα σας...Δεν είστε άνθρωποι.. Όλη η Ελλάδα ξέρει τι έγινε στο Μάτι και εμείς βασιζόμαστε σε εσάς…»

«Λυπάμαι για την απόφαση, αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε καμία σημασία», λέει η κόρη θύματος

«Λυπάμαι γι’ αυτή την απόφαση, ήμουν σίγουρη για το αποτέλεσμα, δεν ήθελα να το πιστέψω, όμως σήμερα αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε καμία σημασία. Είμαστε τυχεροί που ζούμε, κι εγώ προσωπικά από τύχη ζω» δήλωσε επιζήσασα η οποία έχασε τη μητέρα της στη φωτιά στο Μάτι στο orangepress. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 29.04.2024 09:16Ένοχοι 6 κατηγορούμενοι για τη φωτιά στο Μάτι - Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

«Οι πολίτες μπαίνουμε σε αντιπαράθεση για το ποιος έχει τον πιο μεγάλο πόνο»

«Αυτό που νιώθω αυτή τη στιγμή είναι ότι όσο θα υπάρχει συγκάλυψη σε όλα αυτά τα γεγονότα και επιείκεια για τους κατηγορούμενους, θα έχουμε εμείς οι πολίτες, που είμαστε θύματα, έναν ανταγωνισμό, για το ποια είναι η πιο μεγάλη καταστροφή που έχει γίνει. Αν είναι το Μάτι, αν είναι τα Τέμπη, αν είναι η Μάνδρα. Όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, εμείς οι πολίτες θα είμαστε σε αντιπαράθεση για το ποιοι έχουν τον μεγαλύτερο πόνο», συμπλήρωσε. 

Ελεύθεροι οι 6 καταδικασθέντες

Η απόφαση του δικαστηρίου για τους έξι που κηρύχθηκαν ένοχοι είναι η εξής:

  • Σωτήρης Τερζούδης, Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ποινή φυλάκισης 111 έτη.
  • Βασίλης Ματθαιόπουλος, υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ποινή φυλάκισης 15 ετών.
  • Ιωάννης Φωστιέρης, Διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, ποινή φυλάκισης 111 έτη.
  • Νικ. Παναγιωτόπουλος, Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ποινή φυλάκισης 111 έτη.
  • Χαράλαμπος Χιόνης, Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, ποινή φυλάκισης 111 έτη.
  • Κων. Αγγελόπουλος, κάτοικος που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά, ποινή φυλάκισης 3 έτη.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Ελεύθεροι οι 6 καταδικασθέντες για τη φωτιά στο Μάτι: Εξαγοράσιμη η ποινή - «Εμείς έχουμε μόνο τάφους»

65f15d0d-65b7-4fe2-9377-af32c4da4893.jpg

Με τι καιρό θα ψήσουμε αρνί την Κυριακή του Πάσχα - Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τη Μεγάλη Εβδομάδα

f1ad83b1-9b3e-4c6e-ab75-175f4518309b.jpg

Απίστευτη κλοπή στο δημαρχείο της Κύμης: Σκαρφάλωσαν σε καρέκλες για να διαφύγουν

ec950aa5-92fa-40bf-bca7-b8c18b51b0c4.jpg

TV Queen: Εντυπωσιακή η Ιωάννα Μαλέσκου στην πρεμιέρα του νέου ριάλιτι - Το μεγάλο έπαθλο και οι παίκτριες που κέρδισαν τις προτιμήσεις

3115590c-e6b9-4c62-bfb2-f19c82cfedb5.jpg