ΦΩΤΟ | 20 χρόνια Trofoanalysis στα Χανιά για την ποιότητα των τροφίμων!

ΦΩΤΟ | 20 χρόνια Trofoanalysis στα Χανιά για την ποιότητα των τροφίμων!

Μια λαμπρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου στη πόλη μας, καθώς η εταιρεία Trofoanalysis Ο.E. γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας της, στις εγκαταστάσεις της, με πλήθος καλεσμένων που συμπεριλάμβαναν συνεργάτες και φίλους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τα μέλη της ομάδας της Trofoanalysis, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες και τη δραστηριότητα της εταιρείας.

Αναφορικά με τη λειτουργία της Trofoanalysis, πρόκειται για μια εταιρεία που ξεκίνησε το 2004 από την Καμηλάκη Αλεξάνδρα και την Παπιδάκη Μαρία, κτηνιάτρους ΑΠΘ με εξειδίκευση στη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων. Ο στόχος της εταιρίας είναι η υποστήριξη των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος στον έλεγχο της ασφάλειας και τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων τους. Οι υπηρεσίες της εταιρείας είναι εξειδικευμένες και προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες κάθε συνεργάτη της. Από το 2004 η ομάδα έχει μεγαλώσει και συμπεριλαμβάνει πλέον ειδικότητες Χημικού, Τεχνολόγου Γεωπόνου , Γεωπόνου & Μηχανικού Φυσικών πόρων & Περιβάλλοντος. Το 2023 πραγματοποιήθηκε μετεγκατάσταση της εταιρίας σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις για την κάλυψη των αναγκών της.

Το εργαστήριο της Trofoanalysis, είναι άρτια εξοπλισμένο και πραγματοποιεί εργαστηριακές δοκιμές σε τρόφιμα και νερά, επιβεβαιώνοντας τη συμμόρφωσή τους με τη νομοθεσία, την κάλυψη των απαιτήσεων των συστημάτων ποιότητας & ασφάλειας που εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις καθώς και την υποστήριξη των τμημάτων έρευνας και ανάπτυξης τους (R&D). Το εργαστήριο είναι διαπιστευμένο από τον ΕΣΥΔ σε μικροβιολογικές αναλύσεις τροφίμων & νερών (νερού πόσιμου, νερού πισίνας, Legionella & νερού θάλασσας)

Η εταιρεία προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών στον χώρο της ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων, βάσει των προτύπων ISO. Αναλαμβάνει την εγκατάσταση και υποστήριξη συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων , ποιότητας υπηρεσιών & περιβαλλοντικής διαχείρισης όπως το HACCP, ISO 22000, FSSC 22000, ISO 9001 και ISO 14001, προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών.

Επιπρόσθετα, παρέχει εκπαίδευση σε προσωπικό επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις,. Οι ιδρύτριες της εταιρίας είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ.

Σε όλα τα χρόνια λειτουργίας της έχει υποστηρίξει πλήθος επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυρίως ξενοδοχειακές μονάδες & επιχειρήσεις παραγωγής & διάθεσης τροφίμων & ποτών) με στόχο την πιστοποίησή τους με τα Συστήματα ISO που επιθυμούν οι συνεργάτες κατά περίπτωση. Παράλληλα, η εταιρία παρέχει και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την εκπόνηση τεχνικών περιγραφών σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Διαθέτει την απαιτούμενη κατάρτιση για συμβουλευτική σε περίπτωση διατροφικών κρίσεων (πχ τροφοδηλητηριάσεων), και στη διαμόρφωση ετικετών και καταλόγων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Τον τελευταίο χρόνο πρόσθεσε στις παρεχόμενες υπηρεσίες της και την διάθεση εξοπλισμού ελέγχου ποιότητας για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η ανάγκη αυτή προέκυψε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνεργατών της, σχετικά με τον έλεγχο ποιότητας, στις διαδικασίες των επιχειρήσεων, ώστε να είναι ικανοί για άμεσες και αξιόπιστες μετρήσεις με κατάλληλο εξοπλισμό

Η εταιρία έχει δημιουργήσει με τους συνεργάτες της όλα αυτά τα χρόνια σταθερές συνεργασίες, στηριγμένες στην αξιοπιστία, αμεροληψία & εμπιστευτικότητα.