ΦΩΤΟ | Οικουμενικός Πατριάρχης… “Τα θέματα των Χανίων με απασχολούν, τα ξέρω και θα λυθούν”

ΦΩΤΟ | Οικουμενικός Πατριάρχης… “Τα θέματα των Χανίων με απασχολούν, τα ξέρω και θα λυθούν”

Την ημέρα που διενεργήθηκε ο διαγωνισμός για τον Άγιο Ματθαίο και λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου, το PARAKRITIKA.GR βρέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Στην καθιερωμένη, μετά από προγραμματισμένη συνάντηση, ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε γκρουπ Ελλήνων τουριστών, ο Παναγιότατος συνομίλησε μαζί μας για λίγα δευτερόλεπτα, όσο και με τον Χανιώτη επιχειρηματία, Βαγγέλη Λαμπάκη, για τα θέματα που απασχολούν τα Χανιά και δη το τελευταίο διάστημα με τα μοναστηριακά, αλλά και τα ακίνητα που διαχειρίζεται η Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου.

“Τα Χανιά σας χρειάζονται”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπάκης, με τον Παναγιότατο να τον ενημερώνει για τις εργασίες τις Ιεράς Συνόδου, αφήνοντας ίσως να εννοηθεί ότι θέματα των Χανίων μάλλον είναι στην ατζέντα της συζήτησης.

Η κουβέντα ήταν λίγο πιο μεγάλη σε διάρκεια, όταν του παραθέσαμε εν συντομία όσα συμβαίνουν στα Χανιά, ζητώντας την παρέμβασή του, αλλά και την στήριξη στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού στη δύσκολη περίοδο που περνά με την υγεία του, αλλά και την “επιμονή” του εγγύς περιβάλλοντός του για την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας της Μητρόπολης, τονίζοντάς του παράλληλα ότι τα Χανιά έχουν Μητροπολίτη τη δεδομένη στιγμή και δεν θα πρέπει να γίνονται… συζητήσεις διαδοχής.

“Τα θέματα των Χανίων τα γνωρίζω πολύ καλά, με απασχολούν και θα λυθούν”, απάντησε στην σχετική παραίνεση ο Παναγιότατος, επαναλαμβάνοντας ότι συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου και του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου.