ΦΩΤΟ | “Προσβάλλουν τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας τα πανό που αναρτήθηκαν στο λόφο Καστέλι”

ΦΩΤΟ | “Προσβάλλουν τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας τα πανό που αναρτήθηκαν στο λόφο Καστέλι”

Ειδική αναφορά στα δύο προσβλητικά πανό που αναρτήθηκαν στο λόφο Καστέλι τις τελευταίες ημέρες έκανε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Σημανδηράκης τόνισε ότι οι αναρτήσεις των πανό έγιναν από κάποια άτομα που δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο των ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στο κτίριο της παλιάς Μεραρχίας.

“Αυτά τα πανό και ιδιαίτερα ένα από αυτά που αφορούσε την πατρίδα και την οικογένεια προκαλούσε όλους τους διερχόμενους και τον κάθε δημοκράτη πολίτη αυτής της χώρας. Το πρωί απομακρύνθηκαν… Κάποιοι επιλέγουν να προκαλούν την κοινωνία, αλλά δεν κερδίζουν τίποτα απολύτως και απαξιώνουν αυτό που θέλουν να εκφράσουν. Απόλυτα καταδικάζουμε τις ενέργειες αυτές, ειδικά όταν αυτά τα συνθήματα προβάλλονται σε όλο τον κόσμο, μέσα από αυτή την προνομιακή θέση, χωρίς κανένα σεβασμό… Καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες και ελπίζω να είναι σύσσωμη η καταδίκη από το Δ.Σ. γιατί πρέπει να μπαίνει και ένα όριο”, σημείωσε ο Δήαμρχος Χανίων.

“Ναι ήταν ένα λάθος. Δεν έχουμε κάτι με τη Rosa Nera, έχει προσφέρει σ’ αυτή την πόλη και στον πολιτισμό. Το πανό αυτό το καταδικάζουμε και πιθανώς να ακυρώνει και κάποια πράγματα που έχει προσφέρει η κατάληψη όλα αυτά τα χρόνια”, ανάφερε η κα Κατερίνα Μανιμανάκη.

“Προσωπικά με ενοχλεί και διαφωνώ με το περιεχόμενο του πανό, το θεωρώ και ως ένα βαθμό προβοκατόρικο, αλλά δεν ήμουν και ενήμερος για το ζήτημα”, είπε ο κ. Χαράλαμπος Λουτσέτης.

Κλείνοντας το θέμα, ο κ. Σημανδηράκης σημείωσε ότι κάποιοι δεν έχουν την πολιτική τόλμη να υπερασπιστούν τα αυτονόητα, αναφερόμενος στον κ. Λουτσέτη, πυροδοτώντας μία μικρή ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον πρόεδρο Μανώλη Καραγιαννάκη να προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα.