ΦΩΤΟ | Σεισμός 7,2R στο Ηράκλειο… το σενάριο της άσκησης “Μίνωας 2024”

ΦΩΤΟ | Σεισμός 7,2R στο Ηράκλειο… το σενάριο της άσκησης “Μίνωας 2024”

Το δεύτερο σκέλος της επιχειρησιακής άσκησης “Μίνωας 2024” πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον ΑΗΣ της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα…

Λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησηςπουεκδηλώθηκεστις 23/04/2024 ώρα…, προκλήθηκε διαρροή εύφλεκτων υλικών καιεκδηλώθηκεπυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣΔΕΗΛινοπεραμάτων.

Ηφωτιάενδέχεταιναπροκαλέσει σύννεφα καπνού που μπορεί να οδηγήσουν σε δυσκολίες στην αναπνοή καιαπόθεσηαιθάληςστην ιδιοκτησίακαιστηβλάστησηκαθώς και νααπελευθερώσει μολυσμένο νερό πυρκαγιάς που περιέχει επικίνδυνες ουσίες σε αποχετευτικά δίκτυα, γλυκά ύδατα, ύδατα εκβολών ποταμών, παράκτια ύδατα, ξηρά ή υπόγεια ύδατα.Οι αρμόδιες Υπηρεσίες εκτελούν μετρήσεις σχετικά με τον αέρα και τα ύδατα.

Προς το παρόν και με βάση τις επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες το σύννεφο καπνού, δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την περιοχή.

Παρόλα αυτά, καλείστε ναμεταβείτε άμεσασεκλειστούςχώρους και ναπαραμείνετεσυντονισμένοι στουςτοπικούραδιοφωνικούς καιτηλεοπτικούςσταθμούς γιανεότερηενημέρωσή σας.

Ενημερωτικό υλικό με συνοπτικές οδηγίεςθα βρείτεστις ιστοσελίδες της Περιφέρειας Κρήτης,στον σύνδεσμο:https://www.crete.gov.gr/services/aytoteleis-ypiresies/dieythynsi-politikis-prostasias/odigies-prostasias/biomixanika-atiximata/ καθώς και της Γ.Γ.Π.Π.:https://www.civilprotection.gr/el/biomihanika-atyhimata/

Οπως βλέπετε στις σχετικές φωτογραφίες, οι αλλοδαποί επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου του Ηρακλείου δεν γνώριζαν τι συνέβη και οι εργαζόμενοι που βγήκαν στον προαύλιο χώρο τους εξηγούσαν ότι πρόκειται για άσκηση σεισμού.

Οι μκροί μαθητές που πραγματοποιούσαν εκείνη την ώρα επίσκεψη στο μουσείο φαίνεται πως ανταποκρίθηκαν άμεσα, ακολουθώντας τις οδηγίες των εκπαιδευτικών τους.