ΦΩΤΟ | Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η Σέβη Βολουδάκη
- Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Σέβης Βολουδάκη πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό καφέ «Κήπος», με παρουσία πλήθους φίλων.
- Η Βολουδάκη έθεσε ως προσωπικό στόχο την αντιμετώπιση του οξέος στεγαστικού προβλήματος στα Χανιά, με έμφαση στην κοινωνική κατοικία.
Με παρουσία πλήθους φίλων της πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό καφέ «Κήπος» η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Σέβης Βολουδάκη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
Μετά την κοπή της βασιλόπιτας, η κα Βολουδάκη στην ομιλία της αναφέρθηκε συνοπτικά στο κυβερνητικό έργο. Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος παρουσίασε έργα που έχουν υλοποιηθεί ή προγραμματίζονται στην Κρήτη και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΦΩΤΟ | Στο πλευρό της Ένωσης Απανταχού Σφακιανών η Περιφέρεια Κρήτης
12 Ιανουαρίου 2026ΦΩΤΟ | Πρωτοχρονιάτικη πίτα και… βουτιές στη Χρυσή Ακτή
10 Ιανουαρίου 2026Η υφυπουργός σε δηλώσεις της, στα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρθηκε στους βασικούς πολιτικούς στόχους για το επόμενο διάστημα, με κεντρικό άξονα τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), ενώ ως προσωπικό και πολιτικό στόχο για τη νέα χρονιά έθεσε την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος στα Χανιά, το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα οξύ.
Ανέφερε ότι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικογένειας, εξετάζονται λύσεις για την ανάπτυξη κοινωνικής κατοικίας, με έμφαση στη στέγαση εκπαιδευτικών, υγειονομικών, στρατιωτικών και φοιτητών.
Η υφυπουργός έκανε λόγο για τη στήριξη που λαμβάνει από τους πολίτες, την οποία χαρακτήρισε καθοριστική για την πολιτική της διαδρομή. Τόνισε ότι συνεχίζει τη δράση της στη Βουλή με στόχο τη διεκδίκηση έργων και παρεμβάσεων για τον νομό Χανίων, επισημαίνοντας ότι παραμένει προσηλωμένη σε όσα θεωρεί δίκαια και αναγκαία για την περιοχή.
Σς ότι αφορά στον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, σημείωσε ότι, παρότι επιτεύχθηκαν ορισμένοι από τους στόχους που είχε θέσει, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες. Ως προς τις προτεραιότητες για το 2026, υπογράμμισε ότι ο ΒΟΑΚ βρίσκεται σε φάση υλοποίησης, με πρόβλεψη για την έναρξη εργοταξίων εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους, επισημαίνοντας ωστόσο την ανάγκη συνεχούς παρακολούθησης του έργου.Σς ότι αφορά στον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, σημείωσε ότι, παρότι επιτεύχθηκαν ορισμένοι από τους στόχους που είχε θέσει, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες. Ως προς τις προτεραιότητες για το 2026, υπογράμμισε ότι ο ΒΟΑΚ βρίσκεται σε φάση υλοποίησης, με πρόβλεψη για την έναρξη εργοταξίων εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους, επισημαίνοντας ωστόσο την ανάγκη συνεχούς παρακολούθησης του έργου.
Παράλληλα, αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν ή δρομολογήθηκαν, όπως η παραχώρηση του Ειρηνοδικείου, η ενίσχυση του ΕΚΑΒ, έργα στις δικαστικές υποδομές και δράσεις στον τομέα του τουρισμού. Επισήμανε ότι παραμένει σε εξέλιξη σειρά μικρών και μεγάλων έργων που απαιτούν περαιτέρω προσπάθεια.








