«Το Ισραήλ “βαδίζει προσεκτικά” όσον αφορά το ανανεωμένο ενδιαφέρον της Τουρκίας για ενίσχυση των δεσμών», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ. «Τα πράγματα συμβαίνουν πολύ αργά και σταδιακά», ανέφερε ο Μπένετ σε συνέντευξη Τύπου.

Οι δηλώσεις του Μπένετ έγιναν μία ημέρα μετά την τηλεφωνική συνομιλία του Ισραηλινού προέδρου, Ισαάκ Χέρτζογκ, με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν όψει μιας πιθανής συνάντησης των δύο ηγετών για την απόψυξη των σχέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚόσμος | 08.02.2022 00:15Συνάντηση Πούτιν - Μακρόν για Ουκρανία: Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμεςΚόσμος | 08.02.2022 07:53Διπλωματικός πυρετός για το ουκρανικό: Σημάδια σύγκλισης βλέπει ο Μακρόν –Απειλεί με τον Nord Stream 2 σε περίπτωση ρωσικής εισβολής ο ΜπάιντενΚόσμος | 08.02.2022 08:19 Ιστορική στιγμή για την ανθρωπότητα: Άνδρας με παράλυση περπάτησε ξανά χάρη σε εμφύτευμα

Ο Μπένετ συνέχισε να επαινεί τον Χέρτζογκ για τον ρόλο του στις εξωτερικές σχέσεις του Ισραήλ, ωστόσο πηγές ισραηλινών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι το Ισραήλ δεν θα προβεί σε μια κίνηση με την Τουρκία που θα ήταν εις βάρος της συμμαχίας με την Ελλάδα και την Κύπρο. «Η Τουρκία κάνει την επίσκεψη να ακούγεται πολύ πιο οριστική» από ό,τι είναι στην πραγματικότητα», πρόσθεσαν οι πηγές.