Για οργανωμένο σχέδιο πίσω από τις φωτιές που έχουν κυκλώσει την Αττική, μίλησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στις συλλήψεις για εμπρησμούς που έγιναν σε όλη την Ελλάδα. «Θα πρέπει να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες. Μέσα στο Πεδίο του Άρεως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν καθαρή απόπειρα εμπρησμού. Όλα αυτά φαίνεται ότι δεν είναι τυχαία. Προφανώς πίσω από αυτά υπάρχει ένα σχέδιο. Θυμίζει το 2007 με τις φωτιές και όσο περνούν οι μέρες αυτό επιβεβαιώνεται» είπε.

Ο Γιώργος Πατούλης, τόνισε πως η διαφορά τώρα, είναι ότι υπάρχει καλύτερη ενημέρωση στους πολίτες και με τα μηνύματα του 112.

«Υπάρχει όμως τώρα η δυνατότητα της ειδοποίησης. Ο πολίτης μπορεί να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Κανείς δε μπορεί να σβήσει τίποτα με ένα λάστιχο. Είναι μεγάλος ο κίνδυνος και το θερμικό φορτίο που έχει δημιουργηθεί. Άρα θα πρέπει οι οδηγίες από την Πυροσβεστική να τηρούνται», ανέφερε.

Γκαζάκια στο πάρκο Τρίτση

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Αττικής, αποκάλυψε ότι βρέθηκαν γκαζάκια μέσα στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».

«Στο πάρκο Τρίτση βρέθηκαν κάποια γκαζάκια. Όλα αυτά μαρτυρούν ότι υπάρχει μία διάθεση και δεν είναι τίποτα τυχαίο τελικά», είπε. Κλείνοντας εξέφρασε την ανησυχία του για την επόμενη ημέρα, υπογραμμίζοντας: «Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Η επόμενη μέρα θα πρέπει να δοθεί μάχη για την επούλωση των τραυμάτων σε κάθε πολίτη αλλά το δεύτερο, εμένα με φοβίζει το κομμάτι των πλημμυρών τις επόμενες ημέρες».

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες

Επίθεση σε συνεργείο του OPEN - Θρακομακεδόνες: «Aστυνομικοί ήταν απέναντι και δεν έκαναν τίποτα»

Φωτιά Εύβοια: Νέο μέτωπο προς Αιδηψό – Εκκενώθηκαν κατασκήνωση και μοναστήρι

Φωτιά - Εύβοια: Απεγκλωβίστηκαν 1.130 πολίτες από τη Λίμνη – Συγκλονιστικές εικόνες

Όλες οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα στη χώρα