«Θλιβερό περιβαλλοντικό γεγονός, με διεθνές αντίκτυπο» χαρακτηρίζει ο γραμματέας Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Αποστολόπουλος, την καταστροφική πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς.

«Πρόκειται για ένα ακόμα μελανό σημείο για την ‘Κυβέρνηση των… αρίστων’, με τις υποτιθέμενες οικολογικές ευαισθησίες», σημειώνει το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Μαμαλάκης δίνει απάντηση για το κοκορέτσι Και τονίζει ότι το δάσος της Δαδιάς αποτελεί την κορωνίδα των ελληνικών οικοσυστημάτων, καθώς σπάνια θηλαστικά συνυπάρχουν με 166 είδη πτηνών, όπως μοναδικούς γύπες, καθώς και ερπετά και αμφίβια.

«Όλα αυτά κινδυνεύουν με μαζικό αφανισμό», αναφέρει ο κ. Αποστολόπουλος, προσθέτοντας ότι ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τη χλωρίδα, καθώς περίπου 400 είδη φυτών και δέντρων, μεταξύ των οποίων ενδημικά και προστατευόμενα, «μετατρέπονται σε κάρβουνο».

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σημειώνει, επανειλημμένα τονίζει τόσο τη σημασία της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών, όσο και την ανάγκη ενίσχυσης του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών και κατάρτισης αποτελεσματικών σχεδίων αντιμετώπισης.

«Ωστόσο», υποστηρίζει, «η Νέα Δημοκρατία, που κατέκαψε Πάρνηθα, Πεντέλη, Εύβοια και Γεράνεια, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, επιτρέποντας μάλιστα την εκμετάλλευση των προστατευόμενων περιοχών, την ίδια στιγμή που οι άναρθρες πολιτικές κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ ανασύρουν τις τραγικές στιγμές στο Μάτι και στην Κινέτα».

ΝΔ: «Το ΠΑΣΟΚ κάνει αντιπολίτευση α λα ΣΥΡΙΖΑ»

Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ στην ανακοίνωση του γραμματέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Πειραιώς, «είναι ξεκάθαρη πια η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να κάνει αντιπολίτευση α λα ΣΥΡΙΖΑ, πατώντας πάνω σε μεγάλες φυσικές καταστροφές που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω της κλιματικής κρίσης, με πολύ χειρότερες συνέπειες σε άλλες χώρες».

Η ΝΔ τονίζει ότι ο κρατικός μηχανισμός παλεύει καθημερινά με 50-70 πυρκαγιές τη μέρα, σε ακραίες συνθήκες, «με πρώτο μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος».

Και προσθέτει ότι η πρόληψη, τα πτητικά μέσα, οι πυροσβέστες, ο προϋπολογισμός της πολιτικής προστασίας και του καθαρισμού δασών «έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ το 112 λειτουργεί υποδειγματικά, κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ».

«Αφήνουμε στην κρίση των πολιτών τη χυδαία αντίληψη του ΠΑΣΟΚ περί ‘κυβέρνησης που κατακαίει την Ελλάδα’ και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην εντατική προσπάθεια Συριζοποίησης», καταλήγει χαρακτηριστικά η ΝΔ.

Παραλίγο τραγωδία στο Ηρώδειο: Έσπασε η βάση προβολέων Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png