Απανθρακωμένοι εντοπίστηκαν οι τέσσερις αγνοούμενοι από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται με αμείωτη ένταση στην Κύπρο. Όπως μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ, πρόκειται για Αιγύπτιους που εργάζονταν σε γεωργό, στην περιοχή της κοινότητας Οδού.

Τραγωδία στην Κύπρο: Άφησαν το όχημά τους και έτρεξαν να σωθούν από τις φλογες

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα reporter.com.cy, οι τέσσερις εργάτες από την Αίγυπτο, 35, 29, 28 και 24 ετών, που είχαν πάει στην Κύπρο για ένα καλύτερο αύριο, όταν ενημερώθηκαν από τον εργοδότη τους να απομακρυνθούν από το σημείο, άφησαν το όχημα τους και προσπάθησαν να εγκαταλείψουν το μέρος πεζή.

Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν γνώριζαν καλά την περιοχή, με αποτέλεσμα να περικυκλωθούν από τις φλόγες και να καούν ζωντανοί, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν.

785280_7c742a0c9b-b2e606eebbb81db6.jpg?itok=MoMhwWc5reporter.com.cy

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες της ιστοσελίδας, το όχημα των θυμάτων εντοπίστηκε περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το χωράφι όπου εργάζονταν, ενώ σε κάποιο σημείο του δρόμου, φαίνεται να έχασαν τον έλεγχο του οχήματος τουw, το οποίο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, έπεσε σε χαράδρα.

785280_c0c3e1c77a-b2c28640170318bc.jpg?itok=CkDExF68reporter.com.cy

Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν, τα θύματα φαίνεται να βγήκαν από το όχημα και να επιχείρησαν να απομακρυνθούν από το σημείο με τα πόδια. Οι σοροί τους εντοπίστηκε περίπου 500 μέτρα μακριά από το όχημα τους. Στο σημείο βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας για έρευνες, ενώ έχουν κληθεί και οι ιατροδικαστές.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης

Στο μεταξύ, συνεχίζουν να μαίνονται φωτιές στις ορεινές περιοχές Λεμεσού και Λάρνακας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, επιχειρούν 11 πτητικά μέσα από το πρωί. «Η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με χθες. Υπάρχουν αυτή την στιγμή πέντε ενεργά μέτωπα», ανέφερε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

ap21184707366876.jpg?itok=PPZkMYl8Associated Press

Είπε ότι στην μάχη της κατάσβεσης της τεράστιων διαστάσεων πύρινης λαίλαπας έχουν ριχθεί πέραν των 70 πυροσβεστικών οχημάτων ενώ συνδράμουν και αρκετά καδενοφόρα μηχανήματα.

Υπουργός Εσωτερικών Κύπρου: Η καταστροφικότερη πυρκαγιά στην Ιστορία

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Νίκος Νουρής, σημείωσε ότι τα πτητικά μέσα από την Ελλάδα και το Ισραήλ θα επιχειρήσουν σήμερα Κυριακή 4 Ιουλίου στις 2:00 το μεσημέρι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Κέντρο Διαχείρισης στη Βαβατσινιά, ο κ. Νουρής είπε, μεταξύ άλλων, ότι «βιώνουμε την καταστροφικότερη πυρκαγιά από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο σε υλικές ζημιές όσο και, δυστυχώς, σε ανθρώπινα θύματα.

Πρόσθεσε ότι «έγινε μια τεράστια προσπάθεια από τις 10 το βράδυ του Σαββάτου. Είχαμε με τη βοήθεια των drones χαρτογραφήσει την περίμετρο της πυρκαγιάς, των 35 χιλιομέτρων, έγινε ένας εντοπισμός των διαφόρων εστιών σε εξέλιξη, όλο το βράδυ οι επίγειες δυνάμεις επιχείρησαν και οφείλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια σε όλους που μπόρεσαν μέχρι τα ξημερώματα να περιορίσουμε όλες εκείνες τις εστίες που θεωρούσαμε ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναζωπύρωση. Έμειναν δύο μεγάλες εστίες οι οποίες γεωγραφικά βρίσκονται μεταξύ των χωριών Βαβατσινιάς και Οδού και από τις 5.30 το πρωί επιχειρούν τα δέκα πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όλη η προσπάθεια έχει επικεντρωθεί στον συγκεκριμένο χώρο.

Η εκτίμηση της κατάστασης μάς επιτρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, όμως, οι καιρικές συνθήκες όσο προχωρά η μέρα από πλευράς ανέμων δεν είναι υπέρ μας. Παρά ταύτα, αυτή την ώρα είμαστε σε μια ικανοποιητική κατάσταση και θέλω να ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο έργο που εκτυλίσσεται από χθες».

Ακολούθως ο κ. Νουρής απηύθυνε έκκληση προς τους εθελοντές, σημειώνοντας ότι «υπάρχει μια συγκινητική προσπάθεια και πρόθεση να βοηθήσουν. Έχουμε οργανώσει Κέντρο στη Σκαρίνου υπό τον Επίτροπο Εθελοντισμού. Η βοήθεια είναι υπερπολύτιμη, αλλά την ίδια ώρα είναι και η ζωή και η ασφάλεια τους, για αυτό δεν θέλουμε διάσπαρτες ομάδες, αλλά να βρίσκονται κάτω από τον συντονισμό της Πολιτικής Άμυνας.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στην Κύπρο: Τέσσερις νεκροί – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Αφιέρωμα ethnos.gr: Δύο χρόνια από τις εκλογές του 2019

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει στην καθημερινότητα μας από Δευτέρα – Πώς θα διασκεδάζουμε, τι ισχύει για τα ταξίδια

Νέα μέτρα: Χρυσό… θα πληρώνουν τον καφέ όσοι δεν εμβολιάστηκαν