Με τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα είναι ενεργά, την φωτιά στην Εύβοια να καίει ανεξέλεγκτα, την πυρκαγιά σε Ηλεία να είναι σε εξέλιξη και την φωτιά στη Βαρυμπόμπη να μην έχει ελεγχθεί πλήρως ακόμα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, θα προχωρήσει σε νέα ενημέρωση για την πορεία των πύρινων μετώπων στις 20:00.

H μεσημεριανή ενημέρωση Χαρδαλιά

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφορικά με την φωτιά στη Βαρυμπόμπη, υποστήριξε πως καταγράφονται «διάσπαρτες αναζωπυρώσεις», οι οποίες αντιμετωπίζονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Πέρα από τις χερσαίες δυνάμεις που επιχειρούν, από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα. Επιπρόσθετα, συνδράμουν ο Ελληνικός Στρατός και η Ελληνική Αστυνομία.

Βάσει των πρώτων εκτιμήσεων κάηκαν περί τα 12.500 στρέμματα, ενώ ενεργοποιήθηκε και το σύστημα Copernicus.

Σοβαρές ζημιές σε 76 σπίτια

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως υπέστησαν σοβαρές ζημιές 76 σπίτια, ενώ 18 σπίτια υπέστησαν μερικές ζημιές. Αντίστοιχα, 27 επιχειρήσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την μεγάλη φωτιά, ενώ 82 οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς. Επιπρόσθετα υπογράμμισε πως 64 οχήματα υπέστησαν μερικές ζημιές.

Τόνισε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους 182 πολίτες, σε 71 περιστατικά. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 442 διασώσεις/απομακρύνσεις.

Φωτιά: «Απενεργοποιημένο» το σύστημα πρόγνωσης πυρκαγιών IRIS - Γιατί εξαπλώθηκε η φωτιά παρά τους ήπιους ανέμους

Φωτιά Εύβοια: Νέες εκκενώσεις οικισμών – Στο νοσοκομείο με ελαφρά εγκαύματα πυροσβέστες

Καιρός – Καύσωνας: Παραμένει στο «κόκκινο» ο υδράργυρος με θερμοκρασίες έως 45 βαθμούς

Χαρδαλιάς για φωτιά σε Βαρυμπόμπη: Διάσπαρτες αναζωπυρώσεις – Στάχτη 12.500 στρέμματα, σοβαρές ζημιές σε 76 σπίτια

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Βίντεο για τη διασπορά του καπνού από τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα - Κάλυψαν Αττική και Εύβοια

Λάρισα- Γυναικοκτονία: Ηχογράφησε τη δολοφονία της συζύγου του στο κινητό