Γεμάτη είναι και σήμερα όχι μόνο η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης αλλά και η ατζέντα της συνεδρίασης, καθώς στην πρώτη του συνεδρίαση για το 2020 το σώμα καλείται να πάρει σημαντικές και “δύσκολες” αποφάσεις.

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι η Επικαιροποιημένη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) στο πλαίσιο κατάρτισης ΕΣΧΑΔΑ για το ακίνητο Γουρνών (πρώην Αμερικανική Βάση) στο Δήμο Χερσονήσου για την οποία το δημοτικό συμβούλιο έχει ήδη πει “ναι”αλλά και η στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του προγράμματος για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή «ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗΣ».

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συζήτηση της επερώτησης της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης», «για την υποστήριξη από την περιφέρεια της επικίνδυνης πολιτικής εμπλοκής της χώρας στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και την επέκταση της βάσης της Σούδας, που εκθέτει τον λαό της Κρήτης σε μεγάλους κινδύνους».

“Καλησπέρα” με διαμαρτυρία εργαζομένων στον ΟΤΕ και συμβασιούχων του ΟΤΕ

Η συνεδρίαση πάντως ξεκίνησε με την παρέμβαση εργαζομένων του ΟΤΕ και συμβασιούχων του ΙΚΑ, με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στέλιου Βοργιά να θέτει το θέμα υποστελέχωσης του ΙΚΑ τονίζοντας πως “το τμήμα συντάξεων με έξι μόνο άτομα εξυπηρετεί όλη την ανατολική Κρήτη” με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να μην έχουν λάβει ούτε προσωρινές ούτε επικουρικές συντάξεις ενώ είναι “στο περίμενε” πέντε χρόνια τώρα.

Όσον αφορά τους εργαζομένους στον ΟΤΕ, που βρίσκονται σε συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, ζητούν να ανακληθούν οι απολύσεις και να υπογραφεί μία ενιαία συλλογική σύμβαση με θετικό πρόσημο. “Να σταματήσει ένα καθεστώς τρομοκρατίας και εκφοβισμού από την διοίκηση” τονίζουν χαρακτηριστικά.