«Απορώ γιατί η Κυβέρνηση ξεκινά από τα σχολεία αυτό το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα. Κρατώ σοβαρότατες επιφυλάξεις και περιμένω τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού. Η άρση των περιορισμών θα έπρεπε να γίνει από την αγορά», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, που χαρακτήρισε «μεγάλο ρίσκο» το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι το μεγάλο θέμα τώρα είναι η επιστροφή στην κανονικότητα και την καθημερινότητα, με όρους τέτοιους, ώστε να μην έχουμε έξαρση της νόσου». Παρόλα αυτά, συμπλήρωσε πως είναι «απολύτως λογικό ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα παιδιά της Γ’ ΄Λυκείου, ώστε να δώσουν Πανελλαδικές, όπως και να μην χάσουν το εξάμηνο οι φοιτητές που είναι επί πτυχίω».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την πρώτη κατοικία, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι «έχουμε ζητήσει παράταση του πλαισίου προστασίας και διακομματική επιτροπή στην Βουλή,ώστε να υπάρξει μόνιμη λύση για το πρόβλημα.Για τα κόκκινα δάνεια, εδώ και ένα χρόνο έχουμε ταχθεί υπέρ της δημιουργίας μιας bad bank, και μας είχαν κατηγορήσει για λαϊκισμό».

Πρόσθεσε ότι «ο Διοικητής της ΤτΕ προκρίνει αυτήν την λύση, καθώς η κρίση του κορωνοϊού αυξάνει τα προβλήματα για τις τράπεζες, που πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή για την ανάταξη της οικονομίας, όχι με την λογική των κερδών για εκείνες , αλλά της στήριξης των επιχειρήσεων».
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/gennimatagiati-i-kybernisi-anoigei-ta-sholeia