Τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος (PES LEADERS) είχε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Σε αυτά ανέφερε 8 σημεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Μεταξύ των όσων είπε, εξέφρασε τη στήριξή της στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων οκτώ αρχηγών κρατών προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ ζητώντας την έκδοση ευρωομολόγου. Υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητας να δρομολογηθεί ένα ευρωπαϊκό σχέδιο τύπου Μάρσαλ το οποίο όπως έχει επαναλάβει πολλές φορές η Φώφη Γεννηματά είναι αναγκαίο στην παρούσα συγκυρία.

Όπως τόνισε η Φώφη Γεννηματά τα χρήματα από το κορωνο-ομόλογο, θα πρέπει να δοθούν ώστε να στηριχθούν τα Εθνικά Συστήματα Υγείας αλλά και να στηριχθούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Μιλώντας για την οικονομία και τα εργασιακά, η κ. Γεννηματά πρότεινε να δημιουργηθεί ένα ταμείο για πρόσθετες παρεμβάσεις ενίσχυσης της απασχόλησης και των ανέργων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι έχει ήδη καθυστερήσει να δώσει κατευθύνσης στα κράτη μέλη ενώ υπογράμμισε πώς εαν αποτύχουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας αυτή την ώρα βάζουμε σε ρίσκο την ίδια την ύπαρξη της Ένωσης.

Τέλος, η κυρία Γεννηματά σημείωσε πώς στην Ελλάδα, μένουμε σπίτι για να σώσουμε ζωές.

Ειδήσεις σήμερα:

*[Κορωνοϊός - Βρετανία: «Καμπανάκι» από Έλληνα γιατρό - «Η καμπύλη των κρουσμάτων δείχνει ότι πάμε όπως η Ιταλία»

](/koronoios-live/article/989090/koronoios-vretania-kabanaki-apo-ellina-giatro-i-kabuli-ton-krousmaton-deihnei-oti-pame-opos-i-italia/)Κορωνοϊός: Το υπ. Υγείας και ο ΕΟΦ παρήγγειλαν 5 τόνους χλωροκίνη από την Ινδία*

Κρούσματα κορωνοϊού: Στρατιωτικός από Ξάνθη και παθολογικά παχύσαρκος ο 23ος νεκρός στην Ελλάδα