«Η κρίση αυτή δεν είναι μόνο αθλητική, αλλά και κρίσης αξιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται μια ριζική επανεκκίνηση που θα στηρίζεται σε ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο κανόνων. Θα έχουμε ένα συνυποσχετικό που θα υπογράψει ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην εκπομπή «10» με την Όλγα Τρέμη στην ΕΡΤ1.

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ακόμα: «Το συνυποσχετικό θα καταλαμβάνει δυο πυλώνες. Πρώτον, της τεχνικής βοήθειας από την ΟΥΕΦΑ. Δεύτερον, η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να νομοθετήσει ό,τι είναι αναγκαίο, ακόμα και κυρώσεις που θα περιλαμβάνουν ακόμα και αποβολή των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Ο υπουργός Επικρατείας, για το θέμα του αυτοδιοίκητου, είπε ότι «η ΕΠΟ θα πρέπει να εισαγάγει στο καταστατικό της τις αλλαγές που προτείνει η ΟΥΕΦΑ».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έκανε λόγο από την πλευρά του για παλινωδία στους χειρισμούς της κυβέρνησης: «Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ εδώ και τρία χρόνια έχουν μια εποπτεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι να υπάρχει προσήλωση στην εφαρμογή των νόμων, κάτι που δεν έχει υπάρξει, όπως φάνηκε και με την τροπολογία».