Ένα καινούργιο κέντρο επισκεπτών για το Μνημείο Μπάουχαους στην Μπερνάου της Γερμανίας σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Steimle Architekten BDA. Το καλοκαίρι του 2017, το κτηριακό συγκρότημα που σχεδίασαν ο διευθυντής του Bauhaus, ο Hannes Meyer και ο Hans Wittwer χαρακτηρίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Η αύξηση των επισκεπτών γέννησε την ιδέα για ένα νέο περίπτερο που θα τους εισάγει στο θέμα αυτού του σημαντικού τοπόσημου.

Στα τέλη του 2017, ο Δήμος της Bernau προκήρυξε διαγωνισμό τον οποίο κέρδισε το Steimle Architekten BDA. Καθώς είναι διάφανο, το τελικό κτήριο κλειδώνει τέλεια στο Bauhaus Campus Bernau. Ενσωματωμένο στο σκηνικό του πευκοδάσους, προσφέρει τη δυνατότητα μιας πρώτης ματιάς στο αρχιτεκτονικό μνημείο.

Η φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής με έως 12 άτοκες δόσεις!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

View this post on Instagram

«Η επίσκεψη γίνεται αντιληπτή ως μια σειρά εμπειριών κατ’ αναλογίαν των εφέ που ο Hannes Meyer αποκαλούσε “ψυχολογικά εφέ” και των οποίων ο στόχος είναι να δώσουν έμφαση στην υλικά προσωρινή διάσταση της αρχιτεκτονικής» σημείωσαν οι αρχιτέκτονες. Το κέντρο υποδοχής είναι σχεδιασμένο «ως μια γραμμική στιγμή με τη μορφή μιας απλής ακίνητης δομής». Μια ευρύχωρη βεράντα με ογκώδες στέγαστρο καλωσορίζει τους επισκέπτες στο κέντρο υποδοχής και τους προσκαλεί να εισέλθουν. Ελαφρώς υψωμένο, το εσωτερικό έχει το σχήμα μιας ρέουσας αλληλουχίας αιθουσών με ανοίγματα προς τα έξω από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι σχεδόν.

View this post on Instagram

Κοιτάζοντας προς την Bauhaus Denkmal Bundesschule Bernau, ανατολικά, η μεγάλη αίθουσα εκθέσεων, η οποία καταλαμβάνει όλο το μήκος του περιπτέρου, είναι χάρη στην ανοικτή πρόσοψή της σε συνεχή οπτική επαφή με το κτήριο που είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

View this post on Instagram