Άνδρας 52 ετών πέθανε αφού ήπιε σαμπάνια που είχε προστεθεί Ecstasy, σε εστιατόριο στη Γερμανία.
Πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες, από 33 έως 52 ετών αισθάνθηκαν αδιαθεσία αφού ήπιαν από το ίδιο μπουκάλι, στο εστιατόριο της πόλης Βάιντεν, στη Βαυαρία, το βράδυ του Σαββάτου. Όλοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο όπου λίγο αργότερα ο 52χρονος άφησε την τελευταία του πνοή. Η κατάσταση των υπολοίπων επτά ανθρώπων που νοσηλεύονται δεν εμπνέει ανησυχία.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η τοξικολογική εξέταση αποκάλυψε ότι η σαμπάνια περιείχε υψηλή ποσότητα Ecstasy. Διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, πρόκληση σωματικών βλαβών και παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 15.02.2022 08:48Εφιάλτης για 24χρονη στη Θεσσαλονίκη: Την βίασαν και την κακοποιούσανΚόσμος | 15.02.2022 08:40Ανατολική Ουκρανία: Ένας τελικά ο νεκρός ομογενής από πυρά ουκρανών στρατιωτών - Τι πραγματικά συνέβηΕλλάδα | 15.02.2022 08:36Δολοφονία Άλκη: Σε εισαγγελέα και ανακρίτρια ο «Ντίνος» - Παίρνει προθεσμία για να απολογηθείΟικονομία | 15.02.2022 08:27 Επίδομα θέρμανσης: Τελευταία ευκαιρία η Τρίτη για αιτήσεις - Πότε έρχονται νέες πληρωμές

Πρώτος στόχος της έρευνας είναι να καθοριστεί πώς, και από πού προήλθε το μπουκάλι και ποιος γνώριζε ότι περιείχε Ecstasy.

Τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός ανέφερε ότι αφού ήπιαν τη σαμπάνια ορισμένοι πελάτες αισθάνθηκαν φρικτούς πόνους, μέχρι που έπεσαν ουρλιάζοντας στο πάτωμα του εστιατορίου.

Η εφημερίδα Bild γράφει ότι η σαμπάνια προερχόταν από ένα μπουκάλι τριών λίτρων, το οποίο ανοίχθηκε για το τραπέζι των θυμάτων. Κάποιοι πελάτες είπαν αμέσως ότι είχε μια «χημική» και «παράξενη» γεύση.

Ο δήμαρχος του Βάιντεν, , δήλωσε σοκαρισμένος από την τραγωδία και έκανε λόγο για μια «πολύ θλιβερή ημέρα» για την πόλη του.