Στην Αυστρία και την Τσεχική Δημοκρατία υπάρχουν σημαντικά χαμηλότεροι φόροι στα καύσιμα, γι’ αυτό και αρκετοί πολίτες από τη Γερμανία προτιμούν να εφοδιάζονται από εκεί

Στα πρατήρια που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Αυστρία και την Τσεχία καταφεύγουν πολλοί πολίτες στη Γερμανία, προκειμένου να εφοδιαστούν με καύσιμα σε χαμηλότερες τιμές.

Όπως είπε ο Φλόριαν Χέρντεγκεν του ADAC Νότιας Βαυαρίας, η επιθυμία να βρεθούν διέξοδοι για να εξοικονομίσει κανείς λίγα ευρώ έχει αυξηθεί τόσο, που μπορεί να γίνει ακόμη και με ένα ταξίδι.

Έτσι, από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν αρχίσει να σχηματίζονται ουρές σε βενζινάδια που βρίσκονται στα γερμανικά σύνορα στη Βαυαρία, ενώ μερικές φορές και σε πρατήρια στην Αυστρία.

Από την άλλη, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες βαυαρικών πρατηρίων βενζίνης, ο τουρισμός που έχει σκοπό τον εφοδιασμό με καύσιμα δεν σταμάτησε ποτέ, καθώς λόγω των υψηλών τιμών οι πολίτες αντιμετώπιζαν πάντα το θέμα της διέλευσης των συνόρων πιο χαλαρά.

Στην Αυστρία και την Τσεχική Δημοκρατία, η οποία επίσης συνορεύει με τη Γερμανία, υπάρχουν σημαντικά χαμηλότεροι φόροι στα καύσιμα, γι’ αυτό και πολλοί προτιμούν να εφοδιάζονται από εκεί.

Ανάλογα με το πρατήριο καυσίμων, την περιοχή και την ώρα της ημέρας, οι διαφορές είναι περίπου 20 λεπτά το λίτρο για το ντίζελ και περίπου 25 λεπτά για την βενζίνη σούπερ.

Διαβάστε ακόμη

Μέτρα στήριξης: Έρχονται επιδόματα ύψους 500 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου

Commerzbank: Ανάκαμψη η Ελλάδα με +11,6% φέτος και +6,4% το 2022

IBM: Αυτά είναι τα 10 χειρότερα password