Όσα αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μετά τη δημοσιοποίηση των φθινοπωρινών οικονομικών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

«Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας κέρδισε δυναμική το 2021, γεγονός που οφείλεται ιδίως στις επενδύσεις» σημειώνει σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μετά τη δημοσιοποίηση των φθινοπωρινών οικονομικών προβλέψεων 2021 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τις νέες – φθινοπωρινές – προβλέψεις της που ανεβάζουν την εκτίμηση για την ανάπτυξη της Ελλάδας το 2021 στο 7,1% από 4,3% του ΑΕΠ, τονίζει ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας κέρδισε δυναμική το 2021, γεγονός που οφείλεται ιδίως στις επενδύσεις.

Μετά τις προβλέψεις και τις διαπιστώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι σαφές ότι η κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση και η μιζέρια, η οποία εξάγεται για τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο ελληνικός λαός με πολλές θυσίες και πολύ μεγάλη προσπάθεια κερδίζει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα. Το 2022 θα πάμε ακόμη καλύτερα».

Υπενθυμίζεται, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βλέπει ανάπτυξη 7,1% το 2021 και 5,2% το 2022 για την Ελλάδα, και μάλιστα, σημαντικά αναθεωρημένη προς τα πάνω, σε σχέση με τις θερινές οικονομικές προβλέψεις που έκαναν λόγο για ανάπτυξη 4,3% το 2021 και 6% το 2022

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας κερδίζει έδαφος, κυρίως λόγω της εγχώριας ζήτησης και της καλύτερης από το αναμενόμενο τουριστικής σεζόν.

Ο αντίκτυπος της πανδημίας αναμένεται να αμβλυνθεί σταδιακά**,** ενώ η διευκολυντική δημοσιονομική και νομισματική πολιτική, σε συνδυασμό με την ισχυρή ώθηση από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, πρόκειται να διατηρήσουν τη δυναμική στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη:

Εξωδικαστικός: Πότε θα είναι έτοιμες οι πρώτες ρυθμίσεις – Τι γίνεται με τις κατασχέσεις

Βγαίνει στο σφυρί το «Lemos International Center» στο Κολωνάκι

Κινητή τηλεφωνία: Σημαντικές αλλαγές στις χρεώσεις και την αλλαγή παρόχου