Με μια εξαιρετική παράσταση θεάτρου σκιών-Καραγκιόζη γεμάτη γέλιο, ευφυείς διαλόγους και συγκίνηση ο πολυτάλαντος Ανδρέας Τυμπακιανάκης, μαθητής της Γ΄ Λυκείου του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου απέδειξε ότι δεν υπάρχουν άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά με εξαιρετικές ικανότητες και δεξιότητες.

Όπως αναφέρει το σχολείο, “στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος «Είμαστε κι εμείς εδώ» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε. στις 3 Δεκεμβρίου 2021, ο Ανδρέας ήθελε με τον δικό του μοναδικό καλλιτεχνικό τρόπο να δηλώσει και να ζητήσει κι από τους συμμαθητές του την υποστήριξη της ένταξης των μαθητών με Ειδικές Μαθησιακές Ανάγκες στο σχολικό περιβάλλον. Παράλληλα ήθελε με την δική του προσωπική στάση να θέσει ένα καίριο προβληματισμό για τις νέες στάσεις που θα πρέπει όλοι μας να υιοθετήσουμε απέναντι στα άτομα με αναπηρία με στόχο την πλήρη εξάλειψη των διακρίσεων απέναντί τους. Η αναπηρία δεν είναι αδυναμία, αλλά ένας άλλος τρόπος ζωής με τον οποίο μαθαίνουν όλοι όσοι την έχουν να ζουν, να ανθίζουν και να προοδεύουν.

Δίπλα στον Ανδρέα στάθηκαν ως βοηθοί οι δύο άξιες συμμαθήτριές του: Μαρία Ντάγκινη και Ζαχαρένια Παπαδακάκη. Η παράσταση πρόσφερε γέλια και χαρά, δημιούργησε ένα ζεστό εορταστικό χριστουγεννιάτικο κλίμα με τους διαλόγους του και καταχειροκροτήθηκε από όλους τους μαθητές του σχολείου, που έφυγαν από την αίθουσα των εκδηλώσεων με διθυραμβικά λόγια για τον Ανδρέα, «το μεγάλο ταλέντο».

anapiria-karagiozis.jpg

Το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείο επισημαίνει ακόμα ότι “νιώθει υπερήφανο που έχει στη σχολική του κοινότητα από την Α΄ Λυκείου ήδη τον Ανδρέα, ο οποίος φροντίζει πάντα τόσο για τη σχολική του επίδοση όσο και για την καλλιτεχνική του προσφορά στα μουσικά και θεατρικά δρώμενα του σχολείου. Συνοδοιπόρος στην σχολική του πορεία στέκεται η καθηγήτρια ειδικής αγωγής και υπεύθυνη του αντίστοιχου σχολικού προγράμματος, Εύα Βενέρη”.

anapiria-karagiozis2.jpg

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο