Σειρά ζητημάτων, με κυριότερο τα εργατικά δυστυχήματα, συζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή την κατάθεση του διυπουργικού νομοσχεδίου που εμπεριέχει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των δήμων και των περιφερειών. Μάλιστα σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τα τελευταία περίπου 2,5 χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 60 υπάλληλοι των ΟΤΑ, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας.

Οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων στους ΟΤΑ έθεσαν ζητήματα οικονομικά, υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, έλλειψης προσωπικού στους δήμους κ.α.. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε από κοινού αντιμετώπιση και νέες συναντήσεις το επόμενο διάστημα.

«Είναι πολιτική βούληση του υπουργείου να έχει πολύ στενές σχέσεις συνεργασίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων γιατί βασική μας προτεραιότητα είναι η στήριξη της αυτοδιοίκησης ώστε να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης, ενίσχυσης της απασχόλησης, βελτίωσης της ποιότητας ζωής και εξυπηρέτησης των πολιτών», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

Εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ ανέφεραν ότι έθεσαν στον υπουργό, μεταξύ άλλων, το ζήτημα των εργατικών δυστυχημάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, αποδίδοντας το πρόβλημα στην έλλειψη προσωπικού στους δήμους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόβλημα και ζήτησε άμεσα να του αποστείλουν σχετικά στοιχεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί κατά προτεραιότητα.

Εξέφρασαν επίσης την αντίθεσή τους στον νόμο Γαβρόγλου για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, καθώς όπως σημείωσαν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, ενώ παράλληλα απαξιώνονται οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.