Κόσμος έρευνα ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑ Κορωνοϊός

Γιατί αποσιωπήθηκε η είδηση της επιτυχίας της Ινδίας με την ιβερμεκτίνη;

Διακυβεύονται δισεκατομμύρια δολάρια, όχι μόνο για τους κατασκευαστές εμβολίων mRNA, αλλά και για τις προσπάθειες ανάπτυξης νέων αντι-ιικών φαρμάκων, που μπορούν να κατοχυρωθούν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και να πωληθούν με σημαντική προσαύξηση.

Το κύμα του COVID τον Απρίλιο στην Ινδία αποτελεί έναν ενδιαφέροντα μικρόκοσμο του τι πήγε στραβά σε αυτή την πανδημία – και τι πήγε σωστά.

Καθώς τα κρούσματα και οι θάνατοι άρχισαν να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, ένα νέο κύμα τρομακτικών τίτλων και εικόνων άρχισε επίσης να διαδίδεται στη Δύση, συνοδευόμενο από πλάνα που θυμίζουν εκείνα τα πρώτα βίντεο από τη Γουχάν και το Ιράν τις πρώτες ημέρες της πανδημίας.

Ένα ρεπορτάζ του BBC έξω από ένα νοσοκομείο στο Δελχί ήταν απλά συγκλονιστικό. Άρρωστοι άνθρωποι σε φορεία έξω από το νοσοκομείο, που έπαιρναν τις τελευταίες τους δύσκολες αναπνοές πριν καν τους δει γιατρός ή νοσοκόμα. Αφηνιασμένα και τραυματισμένα μέλη οικογενειών που παρακαλούσαν να έρθει κάποιος να δει τη μητέρα τους, τον πατέρα τους, την αδελφή τους, τον αδελφό τους. Κανείς δεν ερχόταν. Οι άνθρωποι έξω στα φορεία γλίστρησαν αθόρυβα στην αιωνιότητα.

Έτσι συμβαίνει με αυτόν τον ιό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι σαν ένα κρυολόγημα ή μια βαριά γρίπη. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, αυτό που μοιάζει με μια κοινότυπη λοίμωξη μετατρέπεται γρήγορα σε εφιάλτη. Δεδομένης της μολυσματικότητας του ιού, μπορεί να εξαπλωθεί ταχύτερα από ό,τι μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτόν. Και για την Ινδία, αυτό συνέβη σε εθνικό επίπεδο. Για μεγάλο μέρος της πανδημίας, ο COVID ήταν τόσο ήπιος εκεί σε σχέση με άλλες χώρες που οι επιστήμονες προσπαθούσαν να καταλάβουν γιατί τα πήγαιναν τόσο καλά.

Στη συνέχεια ήρθαν οι εκλογές του Απριλίου, οι οποίες στην Ινδία διεξάγονται σε φάσεις και όχι όλες μαζί. Υπήρχαν τεράστιες συγκεντρώσεις με πολιτικούς όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, μια σχεδόν τέλεια καταιγίδα για την εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή Delta. Σύντομα η Ινδία έγινε το νέο παγκόσμιο hotspot για το COVID. Η δίνη των μέσων ενημέρωσης τροφοδότησε τους φόβους ότι ένα νέο κύμα θα έφτανε σύντομα στη Δύση.

Όμως, φαινομενικά εν μία νυκτί, οι ιστορίες σχετικά με το κύμα COVID της Ινδίας εξαφανίστηκαν από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Γιατί;

Νομίζω ότι αυτό συνέβη επειδή η Ινδία ήταν μια πολύ καλή μελέτη περίπτωσης για το πώς ο ιός μπορεί να νικηθεί χωρίς πειραματικά εμβόλια γονιδιακής θεραπείας. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα φθηνό, ασφαλές, ευρέως χρησιμοποιούμενο φάρμακο που ονομάζεται Ivermectin.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ένας Ιάπωνας μικροβιολόγος, ο Satoshi Ōmura, πήρε ένα δείγμα εδάφους από ένα γήπεδο γκολφ κοντά στο Τόκιο, και τα υπόλοιπα είναι, όπως λένε, ιστορία. Από αυτό το δείγμα εδάφους καλλιεργήθηκε ένα νέο στέλεχος βακτηρίων, το S. avermictilis, το οποίο αποδείχθηκε ότι είχε αξιοσημείωτη επίδραση στα σκουλήκια και σε άλλα παράσιτα. Γρήγορα έγινε ένα κτηνιατρικό φάρμακο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Το 1987, εγκρίθηκε για ανθρώπινη χρήση για τη θεραπεία της καταστροφικής τροπικής ασθένειας ογκοκερκίαση (τύφλωση των ποταμών), μιας ασθένειας που προκαλείται από σκουλήκια και μεταδίδεται από μύγες και η οποία οδηγεί σε τύφλωση αν δεν αντιμετωπιστεί. Από τότε, περισσότερες από 3,7 δισεκατομμύρια δόσεις έχουν διανεμηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, χάρη σε μεγάλο βαθμό στο ακούραστο έργο του πρώην προέδρου Τζίμι Κάρτερ.

Με την πάροδο του χρόνου η χρήση του επεκτάθηκε στη θεραπεία άλλων παρασιτικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ψειρών της κεφαλής και της ψώρας. Το προφίλ ασφαλείας του είναι αξιοσημείωτο. Είναι τόσο ασφαλές που μπορεί να μοιραστεί σε αναλφάβητους ανθρώπους σε απομακρυσμένες κοινότητες στον αναπτυσσόμενο κόσμο με ελάχιστες οδηγίες εκτός από το “καταπιείτε αυτό το χάπι”.

Διαβάστε επίσης: Η Ινδία «νίκησε» την πανδημία με συνδυασμό φαρμάκων μηδενικού κόστους (upd)

Το 2015, ο Ōmura και ο συνεργάτης του William Campbell τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη της ιβερμεκτίνης και τις αντιπαρασιτικές της ιδιότητες. Το 2012, η δρ Kylie Wagstaff ανακάλυψε ότι η ιβερμεκτίνη διαθέτει επίσης αντιιικές ιδιότητες. Στις αρχές της πανδημίας, η Wagstaff και μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο Monash στη Μελβούρνη της Αυστραλίας διεξήγαγαν πειράματα σε κυτταροκαλλιέργειες για να διαπιστώσουν αν η ιβερμεκτίνη θα μπορούσε να αποτελέσει χρήσιμη θεραπεία στον πόλεμο κατά του COVID. Τα ευρήματά τους διέψευσαν όλες τις προσδοκίες.

Η ιβερμεκτίνη σταμάτησε τον πολλαπλασιασμό του ιού και τον εξάλειψε πλήρως από την κυτταρική καλλιέργεια σε λιγότερο από 48 ώρες. Τα ευρήματά τους δημοσιεύθηκαν στις 3 Απριλίου 2020. Έκτοτε τα ευρήματα έχουν αναπαραχθεί σε περισσότερες από 60 δοκιμές και φυσικά πειράματα, συμπεριλαμβανομένων 31 τυχαιοποιημένων δοκιμών ελέγχου. Τα περισσότερα από τα δεινά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αλλά οι γραφειοκράτες που διοικούν τα ιδρύματα δημόσιας υγείας μας καταδίκασαν εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς σε θάνατο.

Το κύμα της Ινδίας τελείωσε μέσα σε λίγες εβδομάδες. Οι γιατροί και οι αρχές δημόσιας υγείας της Ινδίας ανταποκρίθηκαν πολύ πιο αποτελεσματικά και έξυπνα από ό,τι οι δικές μας. Το Υπουργείο Υγείας και Οικογενειακής Πρόνοιας της Ινδίας αναθεώρησε τις κατευθυντήριες γραμμές του στις 28 Απριλίου για να συμπεριλάβει τη σύσταση να αντιμετωπίζονται οι ασυμπτωματικές και ήπιες περιπτώσεις με ιβερμεκτίνη. Μαζί με την κυβέρνηση, το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικών Ερευνών και το AIIMS, Δελχί (το κορυφαίο ιατρικό κολέγιο και νοσοκομείο της Ινδίας), καθώς και πολλές πολιτειακές κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές, αψήφησαν επίσης τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και προέτρεψαν τη χρήση της ιβερμεκτίνης. Έκτοτε, ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε στο Δελχί κατά 99 τοις εκατό, στο Ούταρ Πραντές κατά 98 τοις εκατό, στο Ουταρακχάντ κατά 97 τοις εκατό και στη Γκόα κατά 90 τοις εκατό.

Γιατί αυτές οι πληροφορίες αποσιωπούνται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Λοιπόν, σύμφωνα με τους κανόνες του FDA, μια άδεια επείγουσας χρήσης (EUA), όπως αυτές που δόθηκαν για τα τρία κύρια πειραματικά εμβόλια γονιδιακής θεραπείας, μπορεί να παραμείνει σε ισχύ μόνο για όσο διάστημα δεν υπάρχει διαθέσιμη ανώτερη εναλλακτική θεραπεία. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η απόλυτη μείωση του κινδύνου από τη λήψη της ιβερμεκτίνης ως προφύλαξη από το COVID είναι κατά πολύ ανώτερη από εκείνη των προϊόντων της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson, η δικαιολογία για τη χορήγηση αυτών των πειραματικών θεραπειών εξαφανίζεται.

Διακυβεύονται δισεκατομμύρια δολάρια, όχι μόνο για τις ενέσεις mRNA, αλλά και για τις προσπάθειες ανάπτυξης νέων αντιιικών φαρμάκων, τα οποία μπορούν να κατοχυρωθούν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και να πωληθούν με σημαντική προσαύξηση. Ποιος θα ήθελε να διακινδυνεύσει μια καρδιακή προσβολή όταν θα μπορούσε να πάρει ένα ασφαλές και αποτελεσματικό χάπι μια φορά την εβδομάδα; Ακολουθήστε το χρήμα.


Πηγή: ΑG

https://theflagreport.com/giati-aposiopithike-i-eidisi-tis-epitychias-tis-indias-me-tin-ivermektini/