ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΟΛΠΑ INTERNET

Γιατί είναι απαραίτητη η χρήση VPN στην Ελλάδα;

Το διαδίκτυο μπορεί να είναι καλό αλλά και κακό. Ο τεράστιος όγκος πόρων στους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι συντριπτικός. Ταυτόχρονα, οι περιπτώσεις κατασκοπείας και παρακολούθησης στο διαδίκτυο μας προβληματίζουν σε καθημερινή βάση από όποιο μέρος του κόσμου και αν είμαστε.

Πώς θα εξισορροπήσουμε τις εκπληκτικές δυνατότητες με τις τρομακτικές; Με το να προστατεύσουμε την εμπειρία μας στο διαδίκτυο. Για χρήστες στην Ελλάδα, αυτό σημαίνει λήψη ενός VPN. Παρακάτω θα βρείτε τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να αποκτήσετε ένα VPN.

 VPN Ελλάδα
Γιατί είναι απαραίτητη η χρήση VPN στην Ελλάδα;

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN

Πρέπει σίγουρα να χρησιμοποιήσετε ένα VPN, ειδικά αν μένετε στην Ελλάδα. Προτού αναφερθούμε στα συγκεκριμένα ζητήματα που επηρεάζουν τη χρήση του διαδικτύου στην Ελλάδα, θα πρέπει να καλύψουμε ορισμένους γενικούς κανόνες. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους το VPN είναι πάντα μια καλή ιδέα. Γενικά, το VPN θα βελτιώσει την ασφάλειά σας, θα ξεκλειδώσει περιεχόμενο και θα σας παρέχει ανωνυμία. Όλα αυτά είναι πολύτιμα.

Ασφάλεια

Ο πρωταρχικός σκοπός ενός VPN είναι να αυξήσει την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο. Στόχος είναι να δημιουργήσετε μια ασφαλή σήραγγα μεταξύ εσάς και του διακομιστή VPN. Κρυπτογραφεί και προσφέρει ανωνυμία σε όλα όσα κάνετε. Με άλλα λόγια, καθιστά πιο δύσκολο το να είναι επιτυχημένες οι κακόβουλες επιθέσεις.

Το VPN σας είναι ο κύριος “προστάτης” σας. Εάν πέσετε πάνω σε έναν κακόβουλο ιστότοπο, πρέπει να περάσει από τις άμυνες του διακομιστή VPN προτού βλάψει τον υπολογιστή σας. Το VPN είναι ουσιαστικά ένα δίχτυ ασφαλείας. Το ίδιο ισχύει και για άλλες πηγές κακόβουλου λογισμικού, brute force attacks και γενικά κακόβουλη δραστηριότητα στο διαδίκτυο.

Ένα VPN μπορεί να σας προστατεύσει από Wi-Fi attacks, man-in-the-middle attacks και άλλες σημαντικές απειλές για τις συσκευές σας και την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο.

Γιατί είναι απαραίτητη η χρήση VPN στην Ελλάδα;

Περιεχόμενο

Κάθε χώρα έχει διαφορετικούς κανονισμούς σχετικά με το διαδίκτυο. Στα κράτη-μέλη της ΕΕ, αυτό διπλασιάζεται. Επομένως, το διαδίκτυο δεν είναι το ίδιο πράγμα σε κάθε χώρα. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα ενός VPN είναι ότι μπορεί να σας δώσει πρόσβαση σε περιεχόμενο διαδικτύου άλλων χωρών.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που χρησιμοποιείται είναι για πρόσβαση σε περιεχόμενο ψυχαγωγίας από άλλες χώρες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη ειδήσεων εκτός της τρέχουσας περιοχής σας. Από την άλλη, μερικοί άνθρωποι θέλουν απλώς να δουν πώς μοιάζει το διαδίκτυο σε άλλες χώρες.

Με ένα VPN, μπορείτε να περιηγηθείτε σε περιεχόμενο που είναι κλειδωμένο με γεωγραφικά κριτήρια και ορισμένους περιορισμούς που ενδέχεται να σας εμποδίσουν να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο με τον τρόπο που επιλέγετε.

 VPN  Ελλάδα
Γιατί είναι απαραίτητη η χρήση VPN στην Ελλάδα;

Ανωνυμία

Αν και η αξία της ανωνυμίας συνδέεται στενά με την ασφάλεια του διαδικτύου, δεν είναι απόλυτα αλληλεπικαλυπτόμενες έννοιες. Υπάρχουν φορές που η δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο μπορεί να παρακολουθείται με τρόπο που δεν θεωρείται κακόβουλος. Αυτό δεν σημαίνει ότι καθιστά τη παρακολούθηση επιτρεπτή.

Ένα VPN δρομολογεί όλη τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο μέσω ενός ασφαλούς διακομιστή VPN. Έτσι, επιτυγχάνετε ανωνυμοποίηση των πληροφοριών και της δραστηριότητάς σας. Κανένα από τα cookies ή τα tracking data δεν συνδέεται με εσάς. Αυτό σας δίνει ένα επίπεδο ανωνυμίας που δεν υπάρχει στον ψηφιακό κόσμο.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις κυβερνήσεις που καταγράφουν τη δραστηριότητά χρηστών. Επίσης, καθιστά πολύ πιο δύσκολο για κακόβουλες επιθέσεις να σας βρίσκουν και να παραβιάζουν τον λογαριασμό σας. Το να μένεις ανώνυμος στο διαδίκτυο είναι ανεκτίμητο.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN στην Ελλάδα

Αν και όλα τα παραπάνω ισχύουν για την Ελλάδα, υπάρχουν ιδιαιτερότητες σχετικά με την χώρα που αξίζει να μάθετε. Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και αυτό επηρεάζει έντονα τους διαδικτυακούς κανονισμούς. Εκτός από την ΕΕ, η Ελλάδα έχει τη δική της προσέγγιση για τη ρύθμιση του διαδικτύου. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα βασικά όλων αυτών για να μην πέσετε θύμα του “τρομακτικού διαδικτύου”. Είναι επίσης σημαντικό να καταλάβετε πώς ένα VPN θα σας προστατεύσει από απειλές που μαστίζουν την Ελλάδα περισσότερο από πολλές άλλες χώρες.

Γιατί είναι απαραίτητη η χρήση VPN στην Ελλάδα;

Απόρρητο Διαδικτύου στην ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει μερικούς από τους ισχυρότερους κανόνες απορρήτου στο διαδίκτυο στον πλανήτη. Αρκετές από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο για την προστασία των δεδομένων είναι μέλη της ΕΕ. Είναι μια από τις λίγες περιοχές που πραγματικά σέβεται και προστατεύει το δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής.

Οι ιστότοποι στην ΕΕ πρέπει να σας ενημερώνουν για τυχόν δεδομένα που συλλέγονται. Πολλοί δεν θα σας αφήσουν καν να περιηγηθείτε στον ιστότοπο μέχρι να διαβάσετε και να αναγνωρίσετε την ειδοποίηση.

Παρ ‘όλα αυτά, τα δεδομένα συλλέγονται τακτικά. Πωλούνται επίσης τακτικά. Εάν επιτρέψετε σε έναν ιστότοπο να σας παρακολουθεί πριν μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο, τότε οι νόμοι απορρήτου δεν έχουν καμία ισχύι. Απλώς συναινείτε στο πρόβλημα.

Το VPN είναι μια απλή λύση. Ο τρόπος ανωνυμοποίησης των δεδομένων σας σημαίνει ότι μπορείτε να αποδεχτείτε τα cookies και να παρακολουθείτε ό, τι θέλετε. Εφόσον δεν παρέχετε πληροφορίες λογαριασμού απευθείας σε κακόβουλα μέρη, θα είστε πολύ ασφαλείς.

 VPN  Ελλάδα
Γιατί είναι απαραίτητη η χρήση VPN στην Ελλάδα;

Απόρρητο Διαδικτύου στην Ελλάδα

Με όλη αυτή την προστασία από την ΕΕ, η περιήγηση στο διαδίκτυο στην Ελλάδα πρέπει να είναι η ίδια με οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη, σωστά; Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει. Η Ελλάδα είναι γνωστή για την ανυπακοή της στους κανονισμούς της ΕΕ – ειδικά όταν πρόκειται για κανόνες διαδικτύου.

Τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια, η λογοκρισία είναι έντονη στην Ελλάδα. Η χώρα κατατάσσεται 84η στο eWorld Press Freedom Index. Εάν θέλετε ένα δωρεάν και ανοιχτό διαδίκτυο, θα το αποκτήσετε μόνο χρησιμοποιώντας ένα VPN που συνδέεται εκτός της χώρας.

Κίνδυνοι Διαδικτύου στην Ελλάδα

Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν είναι το καλύτερο παράδειγμα ασφάλειας στο διαδίκτυο στην ΕΕ, πρέπει να συζητήσουμε τους συγκεκριμένους κινδύνους. Σε πρώτη ανάλυση, η Ελλάδα διατρέχει τους γενικούς κινδύνους που μαστίζουν όλες τις χώρες. Εάν χρησιμοποιείτε δημόσιο Wi-Fi, μπορούν πολύ εύκολα να σας παραβιάσουν και να κλέψουν τα δεδομένα σας. Εάν κάνετε αγορές ή χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα δεδομένα σας μπορεί να συλλεχθούν και να πωληθούν.

Στην Ελλάδα ο κίνδυνος παρακολούθησης είναι μεγαλύτερος γιατί υπάρχουν αρκετές ομάδες που παρακολουθούν τη χρήση του διαδικτύου και κάνουν track τους χρήστες. Αρκετοί χρηματοδοτούνται από μεγάλες επιχειρήσεις ενώ άλλοι λειτουργούν καθαρά κακόβουλα.

Επίσης, δεδομένου ότι η χώρα δεν διαθέτει δωρεάν internet, απαγορεύονται πολλές συγκεκριμένες δραστηριότητες. Εάν συμμετέχετε σε μια παράνομη δραστηριότητα (εν γνώσει ή όχι), πιθανώς να μηνυθείτε. Επομένως, εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με όλους τους κανόνες στην Ελλάδα, ένα VPN είναι το καλύτερο επίπεδο προστασίας που μπορείτε να λάβετε.

project ασφαλείας-οργανισμοί-COVID-19
Γιατί είναι απαραίτητη η χρήση VPN στην Ελλάδα;

Πώς να επιλέξετε το σωστό VPN στην Ελλάδα

Τώρα που καταλαβαίνετε γιατί χρειάζεστε το VPN, είναι σημαντικό να μπορείτε να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη, εκτός από την τιμή του VPN.

Server Locations

Θέλετε να προστατευτείτε από ζητήματα που σχετίζονται με τη χρήση του διαδικτύου στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι  πρέπει να μπορείτε να συνδεθείτε σε έναν διακομιστή εκτός της χώρας, αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Η απόσταση μεταξύ εσάς και του διακομιστή σας θα επηρεάσει τις ταχύτητες του διαδικτύου σας. Άρα χρειάζεστε διακομιστές σε χώρες με ελάχιστους περιορισμούς στο διαδίκτυο που να μην βρίσκονται πολύ μακριά.

Η καλύτερη επιλογή είναι οι σκανδιναβικές χώρες. Πολλοί θεωρούν τη Νορβηγία και τη Δανία ως τις καλύτερες χώρες στον κόσμο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο. Εάν αυτές οι συνδέσεις δεν είναι καλές, η Γερμανία, η Πορτογαλία και η Γαλλία είναι είναι εξίσου καλές επιλογές.

VPN
Γιατί είναι απαραίτητη η χρήση VPN στην Ελλάδα;

Privacy Guarantees

Προσπαθείτε να ανωνυμοποιήσετε τα δεδομένα σας. Ενώ το VPN ενδείκνυται για τον συγκεκριμένο σκοπό, δεν είναι πάντα η πιο αθώα λύση. Πολλές υπηρεσίες, ενώ θα προστατεύσουν τα δεδομένα σας από κακόβουλες ενέργειες, πιθανώς να τα πουλήσουν οι ίδιοι. Επομένως, πρέπει να ερευνήσετε τη δέσμευση του παρόχου στο απόρρητο των δεδομένων. Υπάρχουν πολλοί πάροχοι που κάνουν καλή δουλειά και προστατεύουν πραγματικά τα δεδομένα σας. Πρέπει όμως να κάνετε την έρευνα σας για να τους εντοπίσετε.

Performance

Τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει σημασία εάν το VPN σας είναι τόσο αποτρεπτικό που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο. Σχεδόν όλοι οι νόμιμοι πάροχοι θα σας προσφέρουν trial ή εγγύηση, οπότε μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή απόδοση από το VPN σας προτού δεσμευτείτε με μια μακρά σύμβαση.

Αν επιλέξετε σωστά αυτό που σας ταιριάζει, θα λάβετε την προστασία που χρειάζεστε για να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο στην Ελλάδα χωρίς ανησυχία. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε δυνατότητες που σας αρέσουν ή να συνδυάσετε προσφορές που σας καλύπτουν. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι παίρνετε στα σοβαρά την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο.

secnews.gr