«Αυτά είναι εμφύλιος πόλεμος στην αυλή της Δεξιάς». Η φράση ανήκει σε παλιό στέλεχος της Αριστεράς και αφορά τον απόηχο της κηδείας εν Ελλάδι του έκπτωτου μονάρχη Κωνσταντίνου Β’.

Στον** ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχουν μια πιο σύνθετη εκτίμηση για όσα συνέβησαν**.

Ρωσικό πλοίο με υπερηχητικούς πυραύλους στέλνει στη Μεσόγειο ο Πούτιν Καταρχάς θεωρούν ως μέγιστη υποχώρηση της κυβέρνησης πως η όλη διαδικασία έλαβε χαρακτηριστικά όχι κηδείας ιδιώτη αλλά σίγουρα κάτι άλλο.

«Η** παρέλαση των υπουργών και των βουλευτών του**, η υπαναχώρηση από την αρχική του απόφαση για το λαϊκό προσκύνημα, η επιλογή της ΕΡΤ για τον τριήμερο μαραθώνιο τηλεοπτικής κάλυψης, αφορούσε σύμφωνα με τον υποκριτή κ. Μητσοτάκη που θέλει να πατά σε δυο βάρκες, έναν ιδιώτη που απεβίωσε», ανέφερε η Κουμουνδούρου μεταξύ άλλων ενώ σημείωνε με έμφαση την πίεση της φιλομοναρχικής πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας που τελικά πήρε περίπου αυτό που ήθελε.

Όμως το όλο σκηνικό, οι γαλάζιες παρουσίες στην νεκρώσιμη ακολουθία και την κηδεία του Τέως, έχουν κι άλλη διάσταση για τον ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ θεωρούν πως δεν είναι λίγες οι ημέρες όπου η ατζέντα άλλαξε και που η κυβέρνηση δεν μιλάει- όπως και μεγάλο μέρος των ΜΜΕ- για την παρακολούθηση Φλώρου, τις τιμές που δεν λένε να πέσουν για τον μέσο πολίτη, την ενεργειακή κρίση, το έλλειμμα στα φάρμακα.

Ο ίδιος δε ο προεκλογικός διάδρομος δεν έχει χώρο για φυγόκεντρες δυνάμεις και επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ λένε πως ο Μητσοτάκης στόχευσε και στα πιο δεξιά τμήματα του εκλογικού ακροατηρίου. «Αυτό που παρακολουθήσαμε χθες δεν ήταν η κηδεία ενός ιδιώτη. Ήταν η εκδήλωση νοσταλγίας για τη βασιλεία από κρίσιμη μερίδα της ΝΔ», είπε (Open) η Έφη Αχτσιόγλου.

Στην Κουμουνδούρου παγίως «διαβάζουν» την ανθρωπογεωγραφία και τους μετασχηματισμούς της γαλάζιας παράταξης και έχουν φτάσει στο συμπέρασμα πως σήμερα εδώ μπορεί κανείς να συναντήσει συγκερασμό ρευμάτων (πχ Ακραίο Κέντρο) αλλά πάντα ο πυρήνας είναι λαϊκός και δεξιός όπως δείχνει η μεταπολιτευτική Ιστορία και οι καταβολές του εκλογικού και πολιτικού σώματος.

Βέβαια, οι όλες διεργασίες με αφορμή τον θάνατό και την κηδεία του τέως άνακτα, δεν περνούν απαρατήρητες ενώ επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα σημειώνουν και εκροές στα δεξιά της ΝΔ που αναγκάζουν ενίοτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει αμφίσημες κινήσεις.

«Βαθιά όμως δεξιά είναι η πολιτική του» τονίζουν ακόμη και σήμερα που φέρεται να λαμβάνει πρωτοβουλία για τον αποκλεισμό του Κασιδιάρη από την εκλογική κάθοδο που επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν ως έναν ακόμη μετεωρισμό από την κυβέρνηση: «Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το γεγονός ότι ο καταδικασμένος Κασιδιάρης εδώ και τρία χρόνια ανενόχλητος μέσα από τις φυλακές έχει πολιτική δράση, μέσω ακόμα και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και συγκροτεί τους οπαδούς του σε νεοναζιστικό κίνημα είναι τεράστιες και απαράγραπτες», λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ έχοντας την δική του πρόταση για τον εκλογικό περιορισμό εγκληματικών ομάδων και υποψηφίων.

Άρης Πορτοσάλτε για πανεπιστημιακή αστυνομία: «Ήττα της κυβέρνησης, αλλάζει σωβρακάκια» Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png